x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    10 Dec 2007   •   00:00

BUGET 2008 - Intălniri informale PSD-PNL
Senatorul PSD Viorel Ştefan (foto) nu exclude ca, incepănd de astăzi, să aibă loc intălniri informale intre PSD şi PNL cu privire la proiectul bugetului de stat pe 2008. El a declarat ieri că PSD va da un vot favorabil doar dacă acesta va include propunerile de modificare solicitate de social-democraţi. Potrivit senatorului PSD, există două soluţii in ceea ce priveşte proiectul de buget pe 2008: fie este retrimis la Guvern pentru a fi rescris in noile condiţii macro-economice, fie vor fi acceptate propunerile PSD de modificare a proiectului de buget.


VASILE PUŞCAŞ - Romănia, "un stat slab" in UE
Deputatul PSD Vasile Puşcaş a declarat ieri că in urma unei evaluări pe care a făcut-o privind primul an al Romăniei in Uniunea Europeană a constatat că ţara noastră este un "stat slab", neexistănd o strategie de dezvoltare pe termen lung. Fostul negociator şef al Romăniei cu UE consideră că vina pentru această situaţie aparţine Guvernului, Parlamentului şi partidelor politice, care ar trebui să-şi asume răspunderea şi să vină cu un proiect capabil, astfel incăt să ii capaciteze pe cetăţeni in jurul acestuia.


CLUJ-NAPOCA - Boc mai vrea un mandat de primar
Liderul PD, Emil Boc, a declarat ieri la Realitatea TV, că nu exclude posibilitatea de a candida pentru incă un mandat de primar al oraşului Cluj-Napoca, pentru că Partidul Democrat Liberal va fi condus la fel ca şi PD, printr-o echipă de conducere, nu de către un singur om. "Nu exclud, cu toată seriozitatea o spun, să candidez pentru un nou mandat la Cluj", a susţinut Boc. El a spus că nu exclude această variantă, pentru că "proiectele importante trebuie duse pănă la capăt".


REACŢIE - Geoană il aprobă pe Cozmăncă
Liderul PSD, Mircea Geoană, i-a dat dreptate ieri lui Octav Cozmăncă, care a susţinut că decizia de a-l suspenda pe preşedintele Băsescu a fost o eroare, afirmănd că PSD a plătit electoral sever faptul de "a merge la referendum impotriva unui preşedinte, ca instituţie". "Dar am avut perioade in partid in care am avut un scor mai prost decăt acesta (n.r. - euroalegeri). In ’96, cu Iliescu preşedinte, cu Văcăroiu prim-ministru, cu Adrian Năstase preşedinte executiv la partid, a făcut un scor de 21,22%. Au fost scoruri şi mai proaste", a apreciat Geoană la BBC. (G.A.)

×
Subiecte în articol: politic psd