x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    19 Dec 2007   •   00:00
GALÃ... - Nazat, premiat de Uniunea Juriştilor
Uniunea Juriştilor din Romănia (UJR) a organizat luni seară, la Capşa, cea de-a 17-a ediţie a festivităţii de inmănare a premiilor anuale. Printre laureaţii anului 2007 s-a numărat şi avocatul Marian Nazat (foto), editorialist la Jurnalul Naţional, la categoria publicistică. El a primit Premiul "Virgil Tatomir" pentru volumul "Romănia oranj". Tot la 17 decembrie, dar in urmă cu 14 ani, Marian Nazat a primit din partea Uniunii Juriştilor Premiul "Paul Vlahiade" pentru deontologie profesională.


NEMULŢUMIRI - Demisie in bloc la PLD-Buzău
Aproximativ două mii de membri din organizaţia judeţeană a PLD Buzău şi-au anunţat ieri demisia in bloc, ei acuzăndu-l pe Theodor Stolojan de lipsă de consecvenţă şi "interese de moment". "Nu dorim să facem parte dintr-un partid prezidenţial creat la repezeală. Nu dorim să fim inghiţiţi de o organizaţie a cărei conducere nu impărtăşeşte aceleaşi idealuri şi valori ca şi noi", se arată in scrisoarea deschisă adresată de organizaţie lui Theodor Stolojan.


BLOCAJ - Guvernul ii amănă pe chiriaşii evacuaţi

Situaţia chiriaşilor care trebuie evacuaţi din case naţionalizate va fi rediscutată de Guvern cel mai devreme in ianuarie 2008, proiectul de modificare a legii in domeniu, care in actuala formă prevede prelungirea contractelor, nefiind deocamdată completat cu amendamentele Ministerului de Justiţie. "Noi am insistat de mai multe ori pentru trimiterea acestor observaţii, dar ştiţi care este situaţia de la minister", a declarat pentru Mediafax ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, referindu-se la recenta inlocuire din funcţie a ministrului Justiţiei.


LOCURI VACANTE - Senatul revine la formula completă
Toate locurile rămase vacante in Senat in urma unor demisii vor fi completate azi, trei noi senatori urmănd să depună jurămăntul.In două cazuri este vorba de supleanţi care vor ocupa locurile lăsate libere de către europarlamentarii Nicolae Vlad Popa şi Corina Creţu, iar in al treilea caz este vorba de locul rămas vacant in urma demisiei lui Dan Voiculescu. In ordine, cei trei noi senatori sunt Carmen Felicia Tănăsescu, Nicolae Mărăşescu şi, respectiv, Nora Rebreanu. Astfel, Senatul revine la formula completă, de 137 de senatori. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic