x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

26 Feb 2007   •   00:00
VOTUL UNINOMINAL - Consultari la Cotroceni
Presedintele Traian Basescu va avea astazi la Palatul Cotroceni consultari cu reprezentantii societatii civile pe marginea introducerii votului uninominal. Potrivit Administratiei Prezidentiale, intalnirea sefului statului cu societatea civila este programata pentru ora 13:00. Demersul presedintelui are loc cu trei zile inainte ca propunerea acestuia privind organizarea unui referendum pentru introducerea votului uninominal sa fie discutata in plenul reunit al Parlamentului. (C.V.)

PLD - BEC, contestat la Curtea Suprema
Deputatul independent Cristian Boureanu a anuntat ieri ca PLD a contestat la Curtea Suprema decizia BEC de a respinge semnul electoral al PLD. "Nu rezulta din prevederile legale ca BEC ar avea competenta sa admita sau sa respinga din proprie initiativa un semn electoral, aceasta atributie revenind exclusiv Inaltei Curti", a aratat Boureanu. Potrivit acestuia, decizia BEC reprezinta "un abuz inadmisibil si o pata pe obrazul unei institutii al carei rol este sa asigure corectitudinea primelor alegeri europene din Romania". (C.V.)

PROPUNERE - Fara prefecturi, judete mai putine
Senatorul PSD Antonie Iorgovan a sustinut ieri ca, dupa intrarea in Uniunea Europeana, Romania ar trebui sa renunte la institutia prefectului si sa reduca numarul de judete. "Nu putem marsalui in Europa cu 41 de judete. Ne vom misca mult prea greoi", a aratat Iorgovan, precizand ca in Europa o regiune de dezvoltare numara cel putin un milion de persoane. Potrivit senatorului PSD, nu mai avem nevoie si de Prefectura, si de Consiliul Judetean. "Institutia Prefectului si-a indeplinit rolul istoric", a spus Iorgovan. (C.V.)

PNL MURES - Cedez presedinte, preiau strategie
PNL Mures a schimbat afisele cu "DA pentru Alianta, DA pentru Basescu", inlocuindu-le cu altele, in care fac reclama strategiei liberale postaderare. Schimbarea a avut loc dupa ce la ultima conferinta a deputatului filialei, Eugen Nicolaescu, un ziarist i-a atras atentia asupra acestui text plasat deasupra capului sau. Ieri, vicepresedintele filialei, Akos Daniel Mora, a explicat ca schimbarea de panouri e legata de spatiu, in sensul ca se doreste extinderea camerei din PNL Mures in care se tin conferintele de presa.

×
Subiecte în articol: politic