x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

01 Aug 2008   •   00:00

1 august 2008



ALEGERI PARLAMENTARE. În Bucureşti vor fi organizate pentru alegerile parlamentare, 28 de colegii uninominale pentru Camera Deputaţilor şi 12 colegii pentru Senat. Decizia a fost luată ieri de Executiv, care a adoptat o hotărîre prin care sînt stabilite colegiile uninominale pentru întreaga ţară, precum şi pentru românii din străinătate. Atît premierul Tăriceanu, cît şi ministrul David au dat asigurări că alegerile parlamentare vor avea loc în toamnă.

ATAC LA IORGULESCU. Vicepreşedintele PD-L Raluca Turcan a spus ieri despre ministrul Culturii, liberalul Adrian Iorgulescu, că a devenit "un Hrebenciuc mai neexperimentat", ea susţinînd că Ministerul Culturii a achiziţionat mai multe obiecte promoţionale fără a organiza licitaţii. Astfel, mai multe albume şi CD-uri cu conţinuturi culturale promoţionale achiziţionate de Ministerul Culturii nu au ajuns la destinaţia stabilită, iar în 2005, Ministerul a achiziţionat, fără licitaţie, 10.000 de CD-uri şi 9.725 de cărţi despre George Enescu.

SOLICITARE. Procurorul general Codruţa Kovesi a cerut ieri Parlamentului avizul pentru începerea urmăririi penale în cazurile Adrian Năstase şi Şerban Mihăilescu. Năstase este cercetat într-un dosar în care este acuzat de dare de mită, el semnînd o ordonanţă pentru ca Ioan Melinescu să fie numit preşedinte al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor. Mihăilescu este acuzat de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. (V.F.)

STOLO VS TĂRI. PD-L se gîndeşte să-l bată pe Tăriceanu cu Theodor Stolojan în alegerile parlamentare. Organizaţia de la Sectorul 1, condusă de Răzvan Murgeanu, intenţionează să-i propună preşedintelui executiv al PD-L să candideze în colegiul în care va merge premierul, spun surse din partid. Numai că la primele tatonări, Stolojan, care este europarlamentar, le-ar fi transmis colegilor de la Bruxelles că intenţionează să rămînă acolo pînă-n 2009, cînd îi expiră mandatul. Nu la fel de ferm a fost însă public, cînd a fost întrebat despre posibilitatea de a deveni premier. (O.S.)

×
Subiecte în articol: politic