x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 1 august 2007

Info Politic 1 august 2007

01 Aug 2007   •   00:00
Info Politic 1 august 2007
Sursa foto: Rompres Foto/

Prefectul de Braşov, Aurelian Danu, ar putea fi demis din funcţie, in principal din cauza unor deficienţe in activitate, căt şi a unor inginerii imobiliare, in urma cărora o orfană minoră a fost expulzată din camera pe care o ocupa legal.

NUMIRI - Noi ambasadori in Olanda şi Israel

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri decretele de acreditare a patru ambasadori ai Romăniei, intre care Călin Fabian in Regatul Ţărilor de Jos şi Edward Iosiper in Israel. Ceilalţi doi sunt Marinel Ioana, acreditat in calitatea de ambasador in Republica Bolivariană Venezuela şi ambasador extraordinar şi plenipotenţiar in Republica Panama, Republica Guyana, Republica Dominicană şi Republica Trinidad şi Tobago, şi Cornel Feruţă - ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Misiunii Permanente a Romăniei pe lăngă Organizaţiile Internaţionale şi Negocierile Multilaterale de la Viena.

SCRISOARE - Băsescu i-a supărat pe pensionari

Organizaţiile centrale ale pensionarilor din Romănia ii reproşează preşedintelui Băsescu intr-o scrisoare că s-a intălnit cu o organizaţie de pensionari necunoscută pentru a dezbate problemele acestei categorii. "Suntem nevoiţi să constatăm cu amărăciune că situaţia creată nu poate constitui un factor stimulativ in relaţiile de colaborare dintre instituţia preşedinţială şi organizaţiile centrale de pensionari. Nu ascundem nici efectul negativ produs de această omisiune in răndul membrilor organizaţiilor de pensionari din teritoriu", se arată in scrisoare.

SE VREA PARTID - UCM spune că are semnăturile

Uniunea Civică Maghiară (UCM) a reuşit să străngă numărul necesar de semnături pentru inregistrarea ca partid, a declarat ieri pentru Rompres preşedintele filialei UCM Sfăntu Gheorghe, Gazda Zoltan. Conform lui Zoltan, membrii organizaţiei au adunat peste 25.000 de semnături din 18 judeţe şi din Bucureşti, aşa cum cere legea, iar după 1 septembrie documentele vor fi depuse la Tribunal pentru inregistrarea Partidului Civic Maghiar (PCM). UCM doreşte să fie o alternativă la UDMR şi are ca scop principal obţinerea autonomiei teritoriale a aşa-zisului Ţinut Secuiesc. (A.N.)

EUROPARLAMENTARE - Lavinia Şandru, cap de listă la pin

Vicepreşedintele PIN Lavinia Şandru se află pe primul loc pe lista formaţiunii pentru europarlamentare, aceasta obţinănd punctajul maxim la concursul organizat pentru alegerea candidaţilor. Preşedintele PIN, Cozmin Guşă, a prezentat ieri primii cinci candidaţi ai formaţiunii, pe primul loc situăndu-se Şandru cu un punctaj de 100 de puncte. Examenul pentru desemnarea candidaţilor PIN a cuprins trei probe: un examen grilă pe cunoştinţe legate de UE, o probă scrisă de limbă străină şi prezentarea CV-ului.

DEMITERE - Prefectul Danu, pe lista neagră

Prefectul de Braşov, Aurelian Danu, ar putea fi demis din funcţie, in principal din cauza unor deficienţe in activitate, căt şi a unor inginerii imobiliare, in urma cărora o orfană minoră a fost expulzată din camera pe care o ocupa legal, susţin surse guvernamentale. Jurnalul Naţional a dezvăluit calvarul orfanei ajunsă in ghetoul Braşovului in urma extinderii locuinţei prefectului, dar şi fuga acestuia in Polonia in plină criză a gripei aviare, in vara lui 2006. (L. Mateescu)

EXECUTIV - Lupta Antifraudă, reorganizată

Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF) a fost reorganizat prin decizie a premierului, urmănd să funcţioneze in structura Cancelariei primului-ministru. DLAF, cu atribuţii in verificarea modului de utilizare a fondurilor acordate de UE, are dreptul să solicite instituţiilor şi autorităţilor publice implicate, precum şi persoanelor fizice sau juridice, documentele şi informaţiile necesare, acestea avănd obligaţia de a le pune imediat la dispoziţie. Neindeplinirea obligaţiei atrage răspunderea penală, administrativă, disciplinară sau civilă.

×
Subiecte în articol: politic