x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Întâlnire Băsescu - Ponta la Palatul Cotroceni. Bugetul UE şi scrisoarea către liderii europeni, principalele subiecte de discuţie

Întâlnire Băsescu - Ponta la Palatul Cotroceni. Bugetul UE şi scrisoarea către liderii europeni, principalele subiecte de discuţie

05 Feb 2013   •   14:21
Întâlnire Băsescu - Ponta la Palatul Cotroceni. Bugetul UE şi scrisoarea către liderii europeni, principalele subiecte de discuţie
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a ajuns astăzi, în jurul orei 13.30, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta cu președintele Traian Băsescu despre bugetul Uniunii Europene pentru anii 2014-2020. În plus, şeful Executivului i-a prezentat președintelui scrisoarea adresată de România liderilor europeni privind extinderea spațiului Schengen.

"Subiectul principal este poziţia României în negocierile care, probabil, se vor finaliza joi, referitoare la bugetul 2014-2020. Ştiţi foarte bine că, în propunerea iniţială a preşedintelui Barroso, România avea o alocare 2014 - 2020 bună spre foarte bună, undeva aproape de 48 de miliarde de euro. Acum, dacă nu reuşim să obţinem cei 48 de miliarde de euro, şi probabil că va fi dificil să îi obţinem pe toţi, este foarte important să pierdem cât mai puţin", a afirmat premierul, marţi dimineaţă, la Parlament.

Victor Ponta a precizat că în discuții vor fi amintite și alte lucruri importante, chiar dacă este vorba de chestiuni tehnice.

"Dincolo de asta, sunt şi acele lucruri care par tehnice, dar în realitate sunt foarte importante, şi anume rămâne TVA-ul, pentru proiecte de infrastructură eligibil sau nu? Că deja înseamnă 24% în plus pentru proiect sau în minus. În cât timp? În patru ani sau în şase ani ajungem la media europeană privind plăţile în agricultură directe. Putem să obţinem ceea ce ministrul Daniel Constantin şi noi, ca Guvern, ne-am propus foarte mult, să avem sume importante pentru irigaţii. Deci, sunt o serie de subiecte pe care le-am discutat şi eu, ieri, cu cei doi preşedinţi - în special, sigur, preşedintele Van Rompuy este cel care coordonează, dar opinia Comisiei Europene este foarte importantă - şi pe care le discut cu preşedintele", a explicat Ponta.

Ponta a adăugat că preşedintele Traian Băsescu va merge la Consiliul European care va avea loc joi şi vineri, la Bruxelles, punctând că se bazează pe experienţa acestuia de negociator, pentru a obţine cât mai mulţi bani pentru România.

×