x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Intalnire Tariceanu - Voiculescu - Vladescu - Conservatorii vor vota bugetul

Intalnire Tariceanu - Voiculescu - Vladescu - Conservatorii vor vota bugetul

14 Dec 2006   •   00:00

PC va vota in Parlament proiectul de buget pe 2007, dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu i-a promis ieri-seara liderului conservator, Dan Voiculescu, ca vor fi cautate solutii pentru reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea profitului reinvestit din iunie 2007 sau din 2008.

PC va vota in Parlament proiectul de buget pe 2007, dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu i-a promis ieri-seara liderului conservator, Dan Voiculescu, ca vor fi cautate solutii pentru reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea profitului reinvestit din iunie 2007 sau din 2008. "Din punct de vedere tehnic, ministrul Finantelor va stabili in cursul anului viitor momentul in care vor intra in vigoare proiectele noastre. Incercam in luna iunie, iar daca nu va fi posibil, probabil ca aceste doua prevederi vor fi incluse in noul buget, pe 2008. Ca atare, bugetul de stat pe 2007 va fi votat marti", a anuntat Dan Voiculescu in urma unei intalniri cu Tariceanu si ministrul Finantelor. Sebastian Vladescu a recunoscut ca cele doua proiecte ale PC "sunt in folosul cetateanului roman si al companiilor romanesti" si a adaugat ca acestea vor fi analizate in prima parte a lui 2007, urmand ca in a doua parte a anului sau in bugetul pe 2008, in functie de resursele existente, sa fie introduse prevederi care sa permita aplicarea acestora.

APEL. Dan Voiculescu le-a cerut producatorilor sa nu profite de reducerea TVA-ului pentru a-si creste ei incasarile. "Miscarea noastra, efortul facut de Ministerul de Finante este in favoarea celor care au nevoie de produse alimentare de baza mai ieftine, nu in favoarea producatorilor. Nu vrem, Doamne fereste, ca producatorii sa profite de nevoia acestor oameni sarmani si sa majoreze preturile astfel incat beneficiile sa nu fie in folosul pensionarilor", a subliniat el. Guvernul a precizat dupa intalnirea Voiculescu - Vladescu - Tariceanu ca propunerile PC vor fi analizate din punct de vedere al efectelor acestor masuri asupra bugetului si categoriilor de beneficiar. (F.Z.)

×
Subiecte în articol: politic