x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Intarzieri la Parlament - CNA, in incapacitate partiala de functionare

Intarzieri la Parlament - CNA, in incapacitate partiala de functionare

de Cristina Ologeanu    |    06 Oct 2006   •   00:00

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Ralu Filip, s-a aratat nemultumit ca, in momentul de fata, institutia pe care o conduce nu-si poate desfasura activitatea sub semnul normalitatii.

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Ralu Filip s-a aratat nemultumit ca, in momentul de fata, institutia pe care o conduce nu-si poate desfasura activitatea sub semnul normalitatii.

In cadrul unei conferinte de presa organizate ieri, Filip a precizat ca institutia se afla in "incapacitate partiala de a functiona" din cauza lipsei de cvorum. Motivul: intarzierea numirii noilor membri ai Consiliului. Dupa ce mandatele a sase membri au expirat, CNA a ramas doar cu cinci, iar Parlamentul nu a reusit nici la aceasta data sa numeasca noi candidati pentru ocuparea posturilor vacante. In aceste conditii, CAN nu-si poate indeplini menirea de a se asigura ca radiodifuzorii care nu respecta Legea audiovizualului sunt sanctionati in conformitate cu aceasta. Totodata, Filip a declarat ca nu este de acord cu marirea numarului de membri de la 11 la 13.

"Am primit o hartie de la Ministerul Finantelor prin care ni se cere reducem personalul pentru a ne putea incadra in bugetul prevazut pentru cheltuielile cu personalul." In plus, Ralu Filip a mai adaugat ca, daca se va ajunge la cresterea numarului de membri CNA, se va ajunge in situatia neplacuta de a creste cheltuielile si de a nu avea spatiu unde sa isi desfasoare activitatea nou-venitii.

×
Subiecte în articol: politic