x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Intelectualii lui Băsescu, faţă cu penalii PDL

Intelectualii lui Băsescu, faţă cu penalii PDL

de Adriana Duţulescu    |    09 Noi 2010   •   00:00
Intelectualii lui Băsescu, faţă cu penalii PDL
Sursa foto: George Călin/Agerpres

Gruparea intelectualilor din PDL a început să dea semne de dezicere de partidul lui Boc, în contextul în care se vehiculează că scenariul aruncat pe piaţă de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, cel despre apariţia partidului "Albă-ca-Zăpada", se va concretiza la primăvară, după Congresul PDL.



Monica Macovei şi Cristian Preda, doi dintre cei mai fundamentalişti susţinători ai lui Traian Băsescu, au pornit un atac furibund la adresa baronilor PDL posesori de dosare penale, care sunt promovaţi în funcţii.

Monica Macovei a declarat la sfârşitul săptămânii trecute chiar că nu va susţine candidatura la şedinţa PDL a lui Gheorghe Falcă, primarul Aradului şi finul lui Traian Băsescu. "Domnul Falcă este trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi este pe o listă de dosare blocate în justiţie. Eu una nu susţin o astfel de candidatură şi pe a nimănui trimis în judecată. Dacă consideri că eşti nevinovat, luptă-te să te judeci cât mai repede şi dacă eşti achitat în final, candidezi. Să se judece. Bănuiesc că o să ne spună public că e nevinovat, cum spun toţi", a spus Monica Macovei. Ea a povestit că Falcă a "urlat" la ea în timpul discuţiilor despre statutul PDL, fiind cel care a respins categoric orice referire a statutului la dosarele penale ale membrilor de partid.

La rândul său, europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat duminică, la Europa FM, că îi este ruşine că face parte din PDL auzind că democrat-liberalii "aplaudă" pe cineva care este trimis în judecată, referindu-se la primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, reales preşedinte al organizaţiei PDL Craiova, după ce a fost eliberat din închisoare. "Nu mă identific în nici un fel cu un asemenea tip de biografie şi asemenea tip de prezenţă politică. Mi-e ruşine că sunt în PDL auzind că acest partid aplaudă pe cineva care este trimis în judecată", a spus Preda, referindu-se la Antonie Solomon.

În replică, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat ieri, după şedinţa Biroului Politic al partidului că baza partidului este mai aproape de oameni decât intelectualii din Bucureşti. Boureanu a apreciat că succesul obţinut de Solomon în competiţia pentru şefia filialei din Craiova a PDL arată aprecierea pentru activitatea sa ca primar. Invitat să comenteze reacţia lui Cristian Preda faţă de acest eveniment, Boureanu a răspuns: "Faptul că unii colegi au făcut astfel de declaraţii este dreptul dânşilor să o facă şi nu am să fac nici un fel de comentarii. S-a dovedit că există mentalităţi diferite în cercurile intelectuale de la Bucureşti faţă de baza partidului, care este mult mai apropiată de oameni."

×
Subiecte în articol: politic