x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică “Intelectualii” zgâlţâie scaunul şefului Boc

“Intelectualii” zgâlţâie scaunul şefului Boc

de Adriana Duţulescu    |    07 Ian 2010   •   00:00
“Intelectualii” zgâlţâie scaunul şefului Boc
Sursa foto: Jurnalul foto/

Grupul intelectualilor din PD-L au pornit un război cu actuala conducere a partidului, acuzându-l pe Emil Boc de "oligarhizare" a formaţiunii politice.



Europarlamentarul Cristian Preda (foto) l-a atacat ieri foarte dur pe preşedintele PD-L, scriind pe blogul său că desemnarea lui Honorius Prigoană drept candidat "este semnul unei tendinţe clare de oligarhizare a PD-L" şi reacţionează la comentariile lui Emil Boc, care a spus despre el că nu are suficientă experienţă politică.

"Candidatul Prigoană Honorius e bun, zice premierul Boc la 4 ianuarie, deoarece are experienţă în afa-ceri. Eu şi amicul Voinescu nu suntem buni, zice tot premierul Boc a doua zi, la 5 ianuarie, deoarece nu avem experienţă în partid. Sunt puţin mirat. Eu îl respectam pe dl Boc tocmai pentru că NU provine din lumea afacerilor întrepătrunse cu politica. Iar acum aflu de la domnia sa că, de fapt, respectă DOAR lumea afacerilor şi crede că, dacă n-ai această «origine sănătoasă» nu... ai experienţă", scrie Cristian Preda pe blogul său.

Preda mai scrie că fenomenul de oligarhizare a partidelor şi a vieţii publice trebuie stopat. "Numai că PD-L în general şi dl Boc în particular au o problemă dacă văd oligarhia doar în curtea adversarilor", atacă Preda. Atacurile lui Cristian Preda la adresa lui Emil Boc coincid cu decizia Biroului Politic de Conducere al PD-L de a începe procedurile de alegeri interne în partid în vederea convocării unui Congres în februarie sau martie, în cadrul căruia vor avea loc alegeri pentru funcţiile de la vârful formaţiunii.

Surse din conducerea PD-L susţin că grupul intelectualilor din partid analizează posibilitatea propunerii drept candidat la şefia partidului a Monicăi Macovei. Totodată, grupul menţionat vizează câteva funcţii de vicepreşedinte, având în vedere că, deşi promovaţi de Traian Băsescu, nici unul dintre ei nu au funcţii în cadrul partidului.

×
Subiecte în articol: politic PDL emil boc acuzatii cristian preda