x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Interceptări dar să ştim şi noi

Interceptări dar să ştim şi noi

de Gabriela Antoniu    |    11 Oct 2018   •   09:45
Interceptări dar să ştim şi noi

Operatorii de date personale vor fi obligaţi să informeze o persoană că este interceptată în maximum 60 de zile. Informaţia va fi transmisă la cerere, ca şi alte date suplimentare despre temeiul juridic al prelucrării sau perioada pentru care sunt stocate datele cu caracter personal. Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de lege, adoptat ieri de Camera Deputaţilor, for decizional, şi va merge la promulgare.

Furnizarea unor astfel de informaţii poate fi amânată, restricţionată sau omisă pentru evitarea obstrucţionării bunei desfăşurări a procesului penal, a combaterii infracţiunilor sau a executării pedepselor; protejarea ordinii şi siguranţei publice, a securităţii naţionale şi a drepturilor şi libertăţilor celorlalţi.

Proiectul de lege, iniţiat de senatorii PSD Şerban Nicolae şi Adrian Diaconu, a fost criticat de liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan. Ea susţine că legea slăbeşte justiţia şi lupta anticorupţie. În opinia sa, orice persoană care a încălcat legea şi bănuieşte că este interceptată poate afla acest lucru printr-o simplă cerere la operatorul de telefonie mobilă.

×
Subiecte în articol: interceptari