x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Interlopul Bercea Mondial va fi eliberat din penitenciar

Interlopul Bercea Mondial va fi eliberat din penitenciar

08 Feb 2019   •   16:18
Interlopul Bercea Mondial va fi eliberat din penitenciar
Sursa foto: Feverpitched/Getty Images/iStockphoto

Interlopul Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, va fi eliberat condiţionat vineri din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, în urma unei decizii luate de Tribunalul Mehedinţi.
Tribunalul Mehedinţi a respins vineri contestaţia procurorilor şi a menţinut decizia de eliberare dată în decembrie 2018 de Judecătoria Drobeta Turnu Severin.
Bercea Mondial mai avea de executat doi ani şi şapte luni de închisoare dintr-o condamnare de 8 ani şi 9 luni, primită pentru omor calificat, el fiind acuzat că în anul 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi.
Conform deciziei Judecătoriei, până în septembrie 2021, Bercea Mondial se va afla sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Olt, timp în care interlopul trebuie să urmeze un curs de calificare profesională.
În luna mai 2014, Bercea Mondial a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 9 luni de închisoare pentru omor calificat. În acelaşi dosar, fiul său, Florin Anghel, zis Ambasador, a fost condamnat la 5 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, iar soţia lui Bercea, Fănica Anghel, a primit un an de închisoare cu executare.
Bercea Mondial este acuzat că pe 17 februarie 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi, pe Ionuţ Anghel, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un bar din oraşul Drăgăneşti Olt.
Ionuţ Anghel a ajuns în seara zilei de 17 februarie 2011 la Spitalul de Urgenţă Craiova cu răni grave produse cu un cuţit. Victima l-a indicat atunci drept agresor pe Sandu Anghel. După ce Bercea Mondial a fost arestat preventiv şi dosarul a ajuns la Tribunalul Olt, victima şi-a schimbat declaraţia, afirmând că nu l-a înjunghiat unchiul său.
Interlopul mai are o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, decizie dată în aprilie 2013 de Instanţa supremă.
În iunie 2018, el a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bercea mondial sandu anghel