x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Inundatiile fac si victime politice

Inundatiile fac si victime politice

de Oana Stancu Zamfir    |    03 Sep 2005   •   00:00
Inundatiile fac si victime politice

Viiturile care au provocat inundatiile par sa fi ajuns si la Palatul Victoria. Primele capete politice amenintate cu schimbarea in urma inundatiilor sunt directorul Apelor Romane, Aurel Pana, si prefectul de Vrancea, Ion Oprea.

Palatul Victoria va anunta saptamana viitoare cine sunt secretarii de stat, sefii de agentii si prefectii care vor fi schimbati in faza a doua a remanierii incepute cu inlocuirile de ministri. Intre timp, PD, PNL si PC au anuntat ca isi finalizeaza propriile evaluari. Ieri, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, si secretarul general, Vasile Blaga, s-au intalnit cu 25 de secretari de stat si presedinti de agentii nationale, numiti de PD, alti zece fiind absenti. Evaluarea vizeaza activitatea din Guvern, dar si relatia cu PD "din punct de vedere institutional", anunta un comunicat de presa.

LISTA NEAGRA. Surse din PD spun ca la intalnire cei mai criticati au fost directorul Apelor Romane, Aurel Pana, si secretarul de stat din MAI, Radu Mircea Popescu, "durul" acuzatiilor care au vizat in special gestionarea situatiei provocate de inundatii fiind chiar seful acestuia din urma, ministrul Vasile Blaga. De altfel, atat Pana, cat si Popescu sunt anuntati de cateva zile neoficial pe lista remaniatilor PD. Al treilea care ar putea fi inlocuit este Ion Ioan, secretar de stat in Ministerul Apararii pentru probleme de armament.

In randul prefectilor, nemultumirile il vizeaza pe prefectul de Vrancea, Ioan Oprea, si sunt legate tot de inundatii. Acesta ne-a declarat ieri insa ca nu a primit nici o mustrare pana acum nici de la ministrul Blaga, nici de la presedintele Basescu, aflat in Vrancea in mai multe randuri. "Acum aflu ca sunt nemultumiri. Stiti bine ca Vrancea este judetul cel mai afectat de inundatii. Situatia a fost gestionata corect de autoritati si institutiile statului s-au implicat foarte mult si cu rezultate. Nu stiu ce nemultumiri ar putea fi. Dar asta e, nimeni nu-i batut in cuie", ne-a declarat Oprea. In schimb, Aurel Pana nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere dupa ce a plecat de la sesiunea de "urecheli" a ministrului Blaga.

SUCCESORI. Despre inlocuitorii acestora nu s-a luat inca nici o decizie, singurul loc liber batut practic in cuie fiind, spun sursele citate, cel al lui Radu Popescu, in postul caruia ar urma sa fie adus de la Galati fostul deputat Mircea Toader. In rest, liderii PD asteapta, ca de obicei, avizul presedintelui Traian Basescu.

INTEGRARE. In tabara liberala, premierul Tariceanu si ministrii de resort vor finaliza si ei evaluarea in cursul saptamanii viitoare, a anuntat ministrul Bogdan Olteanu. El a aratat ca cea mai dura analiza va avea loc in cazul responsabililor din domeniul integrarii europene. La MIE, PNL are doi secretari de stat, Ludovic Orban si Adrian Ciocanea. Olteanu nu a dorit insa sa dea nume.

PC. Deputatul PC Daniela Popa a anuntat ieri, la randul sau, ca si conservatorii vor finaliza luni evaluarea proprie, insa nu exista alte nemultumiri legate de activitatea secretarilor de stat, "singura problema fiind in cazul secretarului de stat de la Ministerul Economiei, Dan Victor Alesandru, care a fost deja schimbat cu acordul PC".
×
Subiecte în articol: politic stat