x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Invatamant - Paloma Petrescu a fost demisa

Invatamant - Paloma Petrescu a fost demisa

de Oana Stancu Zamfir    |    20 Iun 2006   •   00:00
Invatamant - Paloma Petrescu a fost demisa

Liderul PD, Emil Boc, a insinuat ieri ca incidentul petrecut la Ministerul Educatiei ar putea fi o facatura. "Nu se poate explica faptul cum pana acum nu se intra decat pe baza de cartela in acel centru, iar dintr-o data, pe baza unei dispozitii, se pare din partea fostului director al Centrului, toti inspectorii care urmau sa ridice biletele au intrat la gramada pentru a ridica plicurile cu subiecte, cand, de obicei, aceasta intrare se face individual, pe baza de cartela si de identificare a persoanei in cauza", a aratat Boc, sustinand ca cercetarile trebuie sa demonstreze daca incidentul a fost unul "pur intamplator, o neglijenta in serviciu sau are accente de premeditare, cu complicitatea unor persoane din interiorul institutiei".

Liderul PD i-a reprosat premierului ca a aflat de la televizor de demiterea secretarului de stat Paloma Petrescu (foto), dar si ca aceeasi masura ar fi trebuit aplicata si in cazul persoanelor responsabile de distribuirea fluturasilor cu chipul premierului si in cel al scurgerii de informatii de la MApN.

Ministrul Hardau a anuntat insa ca va respecta decizia premierului, intrucat este "un soldat disciplinat".

REVOLTA IN PD. Pe de alta parte, ieri, in Biroul Permanent al PD, demiterea Palomei Petrescu a starnit reactii aprinse impotriva lui Tariceanu, decizia acestuia fiind vazuta ca un atac la PD. Lui Boc i s-a atras atentia ca trebuie sa regleze situatia in CNC-ul Aliantei, pentru ca Tariceanu ar fi incalcat protocolul ADA. Potrivit articolului 2641 al acestui document, secretarii de stat sunt demisi dupa cum au fost numiti, respectiv de catre partide, cu acordul ministrului. De asemenea, protocolul prevede ca daca nu exista un consens asupra unei decizii in Guvern, ea este reglata in Consiliul Aliantei. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic