x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Ghişe: Băsescu şi-a preluat funcţia de preşedinte în mod ilegal şi uzurpator

Ioan Ghişe: Băsescu şi-a preluat funcţia de preşedinte în mod ilegal şi uzurpator

31 Aug 2012   •   11:00
Ioan Ghişe: Băsescu şi-a preluat funcţia de preşedinte în mod ilegal şi uzurpator

Senatorul PNL Ioan Ghise a declarat, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Traian Basescu si-a reluat atributiile de presedinte in exercitiu "in mod ilegal".

"Ulterior publicarii Hotararii nr.6/2012, prin complicitate, in ziua de 28 august, la ora 11,00, numitul Traian Basescu a ocupat, cu ajutorul unor angajati ai Serviciului de Paza si Protectie (SPP), imobilul numit Palatul Cotroceni, fara sa aiba drept constitutional si legal', a declarat senatorul Ioan Ghise.

Liberalul a precizat ca presedintele Traian Basescu poate fi acuzat de "uzurpare de suveranitate" prin incalcarea prevederilor art.2 alin.2 din Constitutie si prin incalcarea Hotararii nr.33/2012 a Parlamentului, care "statueaza faptul ca Traian Basescu este suspendat din functia de presedinte incepand cu data de 6 iulie 2012".

"Aceasta Hotarare nr.33/2012 a Parlamentului este valabila si in prezent, Traian Basescu fiind suspendat dupa ce referendumul a fost constatat ca nevalabil de catre Curtea Constitutionala", a spus senatorul liberal.

Ghise a reamintit articolul 2, alin.2 din Constitutie, care stipuleaza faptul ca "nici o persoana si nici un grup nu poate exercita suveranitatea in nume propriu", suveranitatea apartinand poporului roman.

×