x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Mircea Paşcu - informat despre retragerea candidaturii sale pentru comisar european interimar

Ioan Mircea Paşcu - informat despre retragerea candidaturii sale pentru comisar european interimar

11 Sep 2019   •   10:38
Ioan Mircea Paşcu - informat despre retragerea candidaturii sale pentru comisar european interimar

Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu a anunţat miercuri că a fost informat de ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii lui la postul de comisar european interimar.

"Ultima oră: am fost informat de doamna ambasador pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, că a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă şi mă conformez, aşa cum am anunţat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă", a scris Paşcu pe Facebook.

Liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, a cerut marţi Guvernului român să renunţe la nominalizarea lui Ioan Mircea Paşcu drept comisar european interimar, după ce a salutat decizia în acest sens a executivului estonian.

"Salutăm decizia Guvernului estonian de a nu mai propune un comisar interimar pentru restul mandatului, evitând o risipă inacceptabilă a banilor contribuabililor. Facem acum apel la Guvernul român să procedeze la fel. Procesul de aprobare din Parlament trebuie oprit", a spus Manfred Weber.

Cei doi nominalizaţi ai Estoniei şi României pentru posturi de comisari europeni interimari urmau să fie audiaţi miercuri în cadrul Conferinţei preşedinţilor de comisii din Parlamentul European.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ioan mircea pascu comisar european