x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Oltean, sfat pentru un pedelist care vrea să ajungă parlamentar: Să-şi vândă BMW-ul şi să umble cu Dacia Logan!

Ioan Oltean, sfat pentru un pedelist care vrea să ajungă parlamentar: Să-şi vândă BMW-ul şi să umble cu Dacia Logan!

13 Oct 2012   •   14:54
Ioan Oltean, sfat pentru un pedelist care vrea să ajungă parlamentar: Să-şi vândă BMW-ul şi să umble cu Dacia Logan!
Sursa foto: Intact Images/Dragos Stoica

Ioan Oltean a fost invitat, aseară, la "Cafeneaua politică", eveniment organizat de femeile şi tinerii democrat-liberali din Bistriţa-Năsăud. Preşedintele filialei Bistriţa-Năsăud a ţinut să le dea câteva sfaturi celor care aspiră la funcţii în Parlament. Oltean i-a spus pedelistului Cristian Florian, care intră pentru prima oară în această cursă, să-şi vândă BMW-ul şi să circule cu Dacia Logan dacă vrea să ajungă parlamentar.  Cristian Florian a fost prefect în perioada 2009-2012.
  
"Lui Cristi (Florian - n.r.) îi recomand, şi din toată inima o fac, să-şi vândă BMW-ul şi să umble cu Dacia Logan de acum şi până va fi parlamentar. Încă o recomandare: să nu fie aşa de rigid, că nici femeile nu se apropie de el, să fie flexibil, apropiat, oamenii trebuie să te simtă. Calitatea politicianului este să simtă interlocutorul, să simţi că te pricepe, te ghiceşte, că ştie ce vrei şi tu ştii ce vrea. Dacă stai aşa ţepos parcă ai avea un par undeva nu e bine", a spus Ioan Oltean, potrivit Antena3..
  
"În 90-91, femeile s-au apropiat de Petre Roman pentru că ştiţi cum era după 50 de ani de comunism. Când au văzut un activist de partid tânăr, frumos, ştiţi zicala aceea cu el... Dar cu toate acestea, el nu ştia să discute cu oamenii. Nu ştia să se apropie de ei, să găsească formula cea mai frumoasă în funcţie de categoria socială. E o calitate a omului politic. Nu mulţi o au. Uitaţi-vă la Adrian Năstase, Dumnezeu să îl ajute unde este, un impecabil om politic, dar distant, arogant, rece, nu ştia să se comporte. Cristi (Florian - n.r.) e frumos ca Petre Roman, dar dacă e rigid ca Petre Roman nu are nicio şansă să ajungă parlamentar", a continuat Oltean.
  
Liderul PDL Bistriţa-Năsăud i-a spus lui Florian că se aşteaptă ca el să fie un "parlamentar model".
  
"Cea mai uşoară, dar şi cea mai dificilă meserie în ţara aceasta este cea de parlamentar. Dacă vrei să fie uşoară, atunci te duci la Bucureşti lunea să ajungi pe la 14.00 - 15.00, când încep şedinţele în grup parlamentar, marţi pe la 16.00 - 17.00 se termină şi pe la 19.00 - 20.00 poţi fi în avion sau în tren şi să fii marţi seara sau miercuri acasă, iar miercuri, joi, vineri, sâmbătă şi duminică poţi să te duci unde vrei să te plimbi, la Colibiţa să faci plajă sau la Tihuţa să te dai cu schiurile, depinde de anotimp. Dacă vrei să o faci cu pasiune, atunci luni dimineaţă eşti în Bucureşti, la şedinţele de plen şi pe comisii, ai iniţiative legislative serioase, ai întrebări, ai interpelări de luni şi până joi. Vineri dimineaţă eşti la biroul parlamentar, ai conferinţă de presă, te întâlneşti cu jurnaliştii care ştiu să te aranjeze dacă nu ştii ce să spui, pe urmă ai audienţe, că stă lumea la uşa ta, 10.00 - 20.00 de oameni stau la uşa ta. Îi asculţi pe fiecare în parte şi le rezolvi problemele, sâmbăta eşti în altă parte la audienţe, duminica eşti la biserică să nu uiţi nici de Domnul că se roagă electoratul şi pe acolo, iar duminica după-amiază, pe la 16.00 - 17.00 poţi ajunge acasă la familie. Luni dimineaţă, din nou te duci la Bucureşti. Deci depinde cum vrei să fii, în vacanţă patru ani sau la serviciu patru ani", a mai spus Oltean.
  

×