x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis a făcut bilanţul în Parlament

Iohannis a făcut bilanţul în Parlament

de Adrian Ilie    |    16 Dec 2015   •   22:28
Iohannis a făcut bilanţul în Parlament
Sursa foto: Dragos Asaftei

Preşedintele României a ţinut un discurs în plenul Parlamentului, ocazie cu care a făcut bilanţul realizărilor la un an de mandat şi a prezentat proiectele pentru anul viitor „Reconstrucţia încrederii în clasa politică este tema pe care o propun pentru anul 2016”, a spus Iohannis.

În intervenţia sa, Klaus Iohannis a spus că tragedia de la Colectiv este cea mai importantă lecţie a acestui an. „Sunt lucruri pe care nu avem dreptul moral să le dăm uitării şi concluzii care trebuie să ne determine să acţionăm şi să fim responsabili. Cea mai dură concluzie este aceea că pur şi simplu corupţia ucide, că se pot pierde vieţi nevinovate dacă nu respectăm legi şi reguli”, a spus preşedintele României. Acesta a declarat că îşi doreşte ca anul 2015 să fie considerat ca anul schimbării modului în care se face politică în ţara noastră.

În ce priveşte anul 2016, Iohannis se aşteaptă la politici responsabile ale noului Guvern în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. Însă proiectul cel mai important se referă la parlamentari. „Reconstrucţia încrederii în clasa politică este tema pe care o propun pentru anul 2016. Reconstrucţia încrederii în instituţiile democratice, în actul politic, în partide şi în cei care le reprezintă. Adică în dumneavoastră”, le-a spus senatorilor şi deputaţilor.
 

×