x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis nu ia în calcul suspendarea sa: Nu există temei

Iohannis nu ia în calcul suspendarea sa: Nu există temei

12 Iun 2018   •   13:41
 Iohannis nu ia în calcul suspendarea sa: Nu există temei

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut marţi că social-democraţii s-au grăbit să vorbească despre suspendarea sa din funcţie în contextul luării unei decizii cu privire la procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, adăugând că nu ia în calcul un astfel de demers pentru că nu există temei.

 

"Unii politicieni s-au grăbit să dea în spaţiul public cu suspendarea. Repet, nu va exista nicio suspendare, fiindcă nu există temei pentru suspendare. Iar, dacă unii pesedişti se trezesc vorbind de suspendare doar aşa să pară mai interesanţi la televizor, este problema dumnealor", a declarat Iohannis.

Pe de alta parte, seful statului a anuntat ca a citit motivarea deciziei CCR în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, însă evaluarea nu este terminată, precizând că, în această etapă, motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări.

"Am citit motivarea deciziei Curţii. Ca să nu apară, aşa, o confuzie în spaţiul public: am spus de prima dată că voi citi această motivare până o înţeleg foarte bine. Deci, mai avem un pic de citit. Însă, citind această motivare, au apărut câteva chestiuni care m-au făcut să evaluez demersul într-o nouă lumină. În această etapă, recunosc că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia. AGERPRES

×