x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Am un sentiment de ruşine că la 30 de ani de la Revoluţie călăii acelor zile se plimbă liberi

Iohannis: Am un sentiment de ruşine că la 30 de ani de la Revoluţie călăii acelor zile se plimbă liberi

16 Dec 2019   •   20:03
Iohannis: Am un sentiment de ruşine că la 30 de ani de la Revoluţie călăii acelor zile se plimbă liberi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni seară, la Timişoara, că este copleşit de „un adânc sentiment de ruşine” pentru faptul că la 30 de ani de la Revoluţie, „cu câteva excepţii, călăii acelor zile se plimbă liberi”, iar cea mai mare „dezonoare” pentru istorie este că nu s-a aflat încă adevărul despre crimele comise atunci.

În alocuţiunea susţinută la Opera Naţională Română din Timişoara, Klaus Iohannis a spus că îşi pleacă capul „cu deosebit respect” pentru urmaşii celor dispăruţi la Revoluţie, pentru eroi şi martiri.

„Dar în acelaşi timp un adânc sentiment de ruşine profundă mă copleşeşte. La 30 de ani de la Revoluţie, cu câteva excepţii, călăii acelor zile se plimbă încă liberi. Cea mai mare dezonoare pentru istoria României post-comuniste este că nu am aflat încă adevărul despre crimele odioase săvârşite, în care au fost implicate forţele de represiune ale regimului în frunte cu Securitatea lui Ceauşescu. Aceste orori nu trebuie să rămână nepedepsite”, a spus preşedintele.

El a adăugat că „această datorie neîmplinită a Justiţiei din România trebuie reparată pentru victime şi pentru a restaura demnitatea unei naţiuni care în sfârşit şi-ar recupera integral momentul fondator al democraţiei sale”.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis