x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Amendamentele la pact ale PSD, o formulă de a tergiversa lucrurile

Iohannis: Amendamentele la pact ale PSD, o formulă de a tergiversa lucrurile

07 Iun 2019   •   18:35
Iohannis: Amendamentele la pact ale PSD, o formulă de a tergiversa lucrurile

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, vineri, că amendamentele anunţate de PSD la pactul politic pe care el l-a propus sunt o formulă "de a tergiversa" lucrurile, adăugând că acest fapt arată că acest partid "se comportă ca şi cum ar fi condus de undeva, din umbră".

"PSD a început să facă tot felul de figuri, să caute explicaţii. În realitate, PSD se eschivează, nu vrea să semneze. După ce a încercat să boicoteze referendumul, acum încearcă să boicoteze implementarea referendumului. Se vede că PSD nu a înţeles încă lecţia dată la aceste alegeri, încă nu a înţeles că poporul este suveran şi, dacă a votat acest lucru, trebuie pus în practică. Este regretabil, dar aceste alegeri europarlamentare au dat un vot clar pentru Parlamentul European, au dat un vot foarte clar la referendum, dar încă nu au schimbat majoritatea în Parlamentul nostru de la Bucureşti, pentru asta însă mai avem şi alte alegeri. Românii deja au spus că doresc o bună guvernare, pesediştii deja au spus că nu vor oferi aşa ceva, cum PSD caută acum să nu adere la acest pact, să nu pună în practică ce au hotărât românii. Această majoritate toxică a PSD în Parlament va trebui să dea socoteală la alegerile parlamentare. (...) Este o formulă de a tergiversa lucrurile şi, în final, nu vor să semneze. Asta este şi arată, de fapt, că nu au înţeles nimic din aceste alegeri. PSD se comportă ca şi cum ar fi condus de undeva, din umbră, de la cineva care a fost acolo", a declarat Iohannis.

Şeful statului a participat la Alba Iulia la evenimentul de lansare a cărţii sale "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa" de la Târgul de Carte "Alba Transilvana".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iohannis pact psd