x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Contez pe voturile alegătorilor USR-PLUS, PMP. Nu vom tăia pensii și salarii

Iohannis: Contez pe voturile alegătorilor USR-PLUS, PMP. Nu vom tăia pensii și salarii

15 Noi 2019   •   19:08
Iohannis: Contez pe voturile alegătorilor USR-PLUS, PMP. Nu vom tăia pensii și salarii

Candidatul PNL în cursa pentru Cotroceni, Klaus Iohannis, actualul şef al statului, a declarat vineri că în turul doi al alegerilor prezidenţiale contează pe voturile alegătorilor PNL, USR-PLUS şi PMP, dar îşi doreşte să obţină voturi şi de la UDMR.

„Eroii alegerilor nu suntem noi, politicienii, sunteţi voi, alegătorii. Eu contez pe alegătorii PNL. (...) Eu contez şi pe alegătorii USR-PLUS. Sunt oameni care îşi doresc ca şi mine, ca şi voi, o ţară modernă, europeană. Ei îşi doresc să se întâmple mâine, nu se va întâmpla chiar mâine, dar suntem de aceeaşi parte a baricadei. Contez şi pe alegătorii Partidului Mişcarea Populară care a avut un candidat care a vorbit mult despre educaţie; şi eu. Ne dorim aceleaşi lucruri (...) - o Românie modernă, prosperă. Hai să o facem împreună! Nu vreau să fiu exclusivist. În realitate, îmi doresc să obţin voturi şi de la celelalte formaţiuni democratice din România. De exemplu, de la UDMR”, a spus Iohannis, la o întâlnire cu simpatizanţii, organizată la Baia Mare.

El a susţinut că nu crede că îi poate convinge pe alegătorii PSD să-l voteze în turul al doilea, dar le-a dat asigurări că pensiile şi salariile nu vor fi tăiate.

„Şi ei îşi doresc o Românie modernă, prosperă, să nu se taie salariile şi pensiile. Şi eu îmi doresc acelaşi lucru. Nu cred că pot să-i conving să mă voteze, chit că mi-ar plăcea, dar cel puţin pot să le garantez că eu, împreună cu Guvernul liberal, nici nu vom tăia salarii, nici nu vom tăia pensii şi noi vom face România modernă şi prosperă”, a dat asigurări Iohannis.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis