x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Decizia CCR nu contează, amnistia și grațierea vor fi interzise

Iohannis: Decizia CCR nu contează, amnistia și grațierea vor fi interzise

de Ion Alexandru    |    24 Iul 2019   •   09:48
Iohannis: Decizia CCR nu contează, amnistia și grațierea vor fi interzise

La scurt timp după ce PSD și-a desemnat prezidențiabilul, Klaus Iohannis, speculând faptul că UDMR s-a prezentat la Palatul Cotroceni pentru a semna faimosul Pact inițiat de președinte, a lansat o serie de atacuri dure la adresa social-democraților, dar și a ALDE.

 “Am lansat tuturor partidelor politice invitația de a fi parte a acestui proiect. Singurele partide care au decis să nu semneze acest acord sunt PSD și ALDE, care continuă să se îndepărteze de interesele cetățenilor. Prin pasivitatea ei, majoritatea PSD-ALDE se poziționează împotriva voinței românilor”, a declarant, cu acest prilej, Klaus Iohannis. Președintele a speculat acest moment, pentru a semna, teatral, decretul de promulgare a legii care va permite românilor din străinătate să voteze mai multe zile la rând.

Însă, Iohannis a ținut să comenteze și decizia CCR care a stabilit că nu poate fi revizuită Constituția, în sensul interzicerii amnistiei și grațierii pentru faptele de corupție. Reacția președintelui a fost una halucinantă. “Decizia CCR nu schimbă cu nimic realitatea. După 26 mai, Parlamentul nu va mai putea niciodată să legifereze amnistia și grațierea corupților. Pentru că ar încălca flagrant voința poporului (…). În referendumul convocat în 26 mai, eu nu am întrebat cetăţenii dacă această interdicţie trebuie instituită în Legea fundamentală. Pentru implementarea rezultatelor referendumului este nevoie în primul rând de voinţă politică pentru ca acest lucru să se întâmple. Acordul politic pe care l-am iniţiat devine cu atât mai important şi necesar, tocmai pentru că reprezintă acea garanţie bazată pe angajamentul şi responsabilitatea că oamenii politici înţeleg că trebuie să respecte vocea poporului”, a conchis preşedintele, dând, astfel, semnalul clar al temei pe care o va utiliza în cadrul campaniei electorale prezidențiale.

 

 

×