x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Este o bătaie de joc ca Executivul să adopte noaptea OUG privind Codurile penale

Iohannis: Este o bătaie de joc ca Executivul să adopte noaptea OUG privind Codurile penale

01 Feb 2017   •   09:19
Iohannis: Este o bătaie de joc ca Executivul să adopte noaptea OUG privind Codurile penale

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat miercuri Guvernul pentru adoptarea OUG privind Codurile penale, susţinând că ''această chestiune nu este tolerabilă''.

"Este inadmisibil, o bătaie de joc ca Guvernul să adopte noaptea, fără avizul CSM, fără să fie inclusă pe ordinea de zi, o documentaţie, o ordonanţă de urgenţă într-un domeniu atât de sensibil cum este Codul penal şi Codul de procedură penală. Această chestiune nu este tolerabilă", a spus Iohannis, înainte de şedinţa CSM.

În prima parte a ședinței CSM s-a discutat despre sesizarea Curții Constituționale privind actele normative emise marți seară de cabinetul Grindeanu. Se prefigurează o sesizare a CCR făcută de președintele CSM, care se bucură de sprijinul președintelui Klaus Iohannis.

"Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic. Este o ofensă adusă justiţiei. Răspundeţi de independenţa justiţiei, care a fost încălcată în mod grav. Părerea mea este că trebuie luată atitudine nu doar declarativ (...), ci şi instituţional. Îmi imaginez că primul pas este sesizarea CCR, fiindcă este un conflict instituţional între sistemul de justiţie şi Guvern. Acest lucru vi-l propun, nu vi-l impun", a spus Iohannis, la şedinţa CSM. 


Cabinetul Grindeanu a aprobat marţi seară o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi Codului de procedură penală.

"Este vorba de OUG pentru modificarea şi completarea Legii 296 Cod penal şi a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanţă de urgenţă, (...) am pus în concordanţă deciziile Curţii Constituţionale care (...) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament", a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

Tot în şedinţa de marţi Guvernul a adoptat şi un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. www.agerpres.ro

×