x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Fac un apel la PSD să nu introducă în pachetul de negocieri autonomia pe criterii etnice

Iohannis: Fac un apel la PSD să nu introducă în pachetul de negocieri autonomia pe criterii etnice

20 Iun 2017   •   22:50
Iohannis: Fac un apel la PSD să nu introducă în pachetul de negocieri autonomia pe criterii etnice
Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un apel către social-democraţi să nu introducă autonomia pe criterii etnice în pachetul de negocieri. 

"Este natural să existe astfel de negocieri şi chiar dacă sunt în aceste zile in Berlin am fost în permanenţă informat, şi nu e cazul să apară impresia că nu ştiu ce se petrece în ţară. Aceste negocieri în principiu sunt normale. Însă dacă aţi adus vorba de negocieri ştiu că unele au început, pe urmă au intrat în sincope. Vreau şi pe această cale să solicit PSD-ului să-şi rezolve problema pe care singur a creat-o. În acelaşi timp, atrag atenţia PSD-ului să nu introducă în pachetul de negociere chestiuni care nu trebuie negociate. De exemplu, mă gândesc că nu trebuie să se negocieze cu această ocazie vreun fel de autonomie pe criterii etnice. Sunt chestiuni care în România nu sunt dorite, sunt chestiuni care nu trebuie negociate sub presiunea unei situaţii deosebite", a declarat şeful statului la Berlin, la finalul unui eveniment dedicat aniversării relaţiilor România - Germania. 

Întrebat cum ar prefera să fie rezolvată criza politică de la Bucureşti, preşedintele a arătat că ar trebui rezolvată în aşa fel încât să se termine repede. 

"Eu vreau să se rezolve criza în aşa fel încât să terminăm repede, să reintrăm într-o zonă de stabilitate şi facem tot ce trebuie să facem ca să ducem România înainte. Am menţionat şi astăzi şi ieri şi o să continui şi în zilele următoare - situaţia foarte bună economică a României, faptul că suntem văzuţi ca şi parteneri serioşi, de încredere şi toate aceste lucruri în niciun caz nu trebuie să le punem sub semnul întrebării sau să dăm impresia că din cauza unor dispute în interiorul partidului majoritar România intră într-o instabilitate. Deci, ceea ce-mi doresc eu pentru România este o terminare urgentă a crizei şi reluarea normalităţii", a detaliat Iohannis. 

Potrivit acestuia, într-o democraţie parlamentară, aşa cum este România, viabilitatea unei majorităţi se testează prin vot. "Asta vom urmări mâine", a adăugat şeful statului. AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei; editor: Cătălin Alexandru)

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: iohannis psd