x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis flutură steagul armistiţiului

Iohannis flutură steagul armistiţiului

de Gabriela Antoniu    |    26 Noi 2018   •   11:09
Iohannis flutură steagul armistiţiului

Preşedintele Klaus Iohannis e mulţumit de colaborarea cu noul ministru delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, şi anunţă că nu are de gând să mute disputele din politica internă pe plan extern, în timpul exercitării de către România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE.

 

”Nu vreau să fac acum aprecieri asupra muncii lui Victor Negrescu, dar acum e mai bine. Am divergențe în foarte multe domenii cu guvernul, dar nu în domeniul afacerilor europene. Trebuie să înțelegem toți că una e lupta politică internă, alta e președinția UE. Noi colaborăm cu guvernul pentru președinție și ne vom prezenta bine”, a declarat ieri Iohannis, la Bruxelles. El a spus că lucrează bine cu noul ministru al afacerilor europene.

Şeful statului a explicat şi în ce constă schimbarea în bine, după ce în urmă cu două săptămâni afirma că România nu e pregătită să preia preşedinţia rotativă a UE.”S-au schimbat lucruri de atunci, am primit chiar în această dimineață de la doamna ambasador informații că lucrurile se mișcă. Noi rămăseserăm în urmă cu câteva chestiuni de logistică, de dotari și mi s-a garantat că aceste lucruri au fost deblocate de noul ministru”, a susţinut Iohannis.

Mai mult, el a spus că vrea ca disputele politice să nu fie exportate la Bruxelles în timpul preşedinţiei UE. ”Nu am de gând să transfer divergențele din politica internă în președinția UE, cred că nu există aceste preocupări nici din partea guvernului”, a afirmat Iohannis.

Surprins de declaraţiile şefului statului, Victor Negrescu a precizat că analiza făcută de MAE după plecarea sa arată că totul a fost lăsat în grafic atât pe dimensiunea politică, cât și logistică, iar în ultima ședință de Guvern la care a participat au fost aprobate prioritățile de țară.

 

×