x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Îmi menţin opinia că Secţia specială pentru magistraţi trebuie desfiinţată

Iohannis: Îmi menţin opinia că Secţia specială pentru magistraţi trebuie desfiinţată

19 Noi 2019   •   23:23
Iohannis: Îmi menţin opinia că Secţia specială pentru magistraţi trebuie desfiinţată
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis, a declarat marţi că îşi menţine opinia că Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie trebuie desfiinţată, susţinând că aceasta poate fi „transformată în ceva cu care se poate încerca un control neconstituţional asupra magistraţilor”.

„Da (n.r. - îmi menţin opinia privind desfiinţarea secţiei speciale). Nu sunt specialist în acest domeniu, dar opinia mea de simplu preşedinte al României de la început a fost că această secţie nu trebuie înfiinţată, însă pentru a fundamenta o opinie pertinentă am cerut şi primit opiniile unor recunoscuţi experţi în materie, dintre care aş enumera Comisia de la Veneţia, GRECO, MCV, care spun că nu e nevoie de această secţie. Dacă toţi spun că aşa nu, eu sunt de părere că aşa nu, PNL este de părere că aşa nu şi alte partide sunt de aceeaşi părere, înseamnă că ne bazam pe ceva. Eu sunt de părere că această secţie nu trebuie să existe, este un instrument care prea uşor poate fi transformat în ceva cu care se poate încerca un control neconstituţional asupra magistraţilor”, a afirmat Klaus Iohannis, la dezbaterea cu jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile desfăşurată în aula BCU.

El a fost întrebat unde vede plasată această secţie dacă este reformată la nivel de resurse umane.

„Rămân la opinia pe care am spus-o. Toţi aceşti specialişti, pe care îi respect şi pe care îi recunosc, recomandă desfiinţarea secţiei, opinie pe care o împărtăşesc. Evident, decizia nu o iau eu, ci în Parlament”, a răspuns Iohannis.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis