x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis îndeamnă membrii PSD la o revoltă anti-Dragnea

Iohannis îndeamnă membrii PSD la o revoltă anti-Dragnea

14 Aug 2018   •   11:05
Iohannis îndeamnă membrii PSD la o revoltă anti-Dragnea

Klaus Iohannis a condamnat din nou intervenţia jandarmilor la mitingul de vineri, mai mult, neexcluzând varianta unei diversiuni care să justifice intervenţia. Iohannis a acuzat conducerea PSD că a abuzat de victoria din alegerile parlamentare din 2016 pentru a ataca justiţia. Şeful statului le-a cerut membrilor PSD să se pronunţe dacă sunt de acord sau nu cu aceste acţiuni ale conducerii partidului. Cu puţin timp înainte de acest mesaj, PSD l-a acuzat pe preşedinte că a ales să devină „un dezbinator” al societăţii în loc să-i asigure coeziunea.

„Atitudinea civică a fost pedepsită cu gaze, tunuri de apă, şi lovituri aplicate cu exces de zel. (Protestatarii - n.red.) nu au fost aduşi de partide, nici cu autocarele. Au arătat un simţ civic, revoltaţi de modul în care PSD guvernează şi legiferează, de gravele atacuri la adresa statului de drept din ultimul an şi jumătate”, a spus Iohannis referindu-se la protestele de săptămâna trecută. El a cerut ca ancheta penală să-i tragă la răspundere pe cei vinovaţi de violenţele de vineri, indiferent de tabăra din care provin. „Violenţa împotriva cetăţenilor este caracteristică regimurilor autoritare, nu României europene de azi. În orice ţară, până la această oră, am fi avut cel puţin o demisie. Suntem martorii unui Guvern care se preface că nu vede şi nu aude revolta oamenilor. Ne aflăm într-un moment de cotitură, de criză socială acută (...) Nu cumva cei care vor să îngenuncheze justiţia şi-au dorit o diversiune pentru a construi o tensiune nejustificată în societate?”, s-a întrebat Iohannis, care apoi le-a cerut membrilor PSD să se delimiteze de actuala conducere a partidului. Şi cei de la PSD au fost la fel de vehemenţi, într-un comunicat de presă al partidului spunându-se explcit că preşedintele este principalul responsabil pentru tensiunile sociale.

„În loc să fie alesul care (ne) uneşte, Iohannis a ales să devină Dezbinatorul”, se arată în comunicat. Mai mult, social-democraţii susţin că susţinătorii lui Iohannis s-au implicat în organizarea şi declanşarea violenţelor de stradă.

Este de neînchipuit ca în loc de susţinere de la preşedintele ţării căreia i-au jurat credinţă, militarii - poliţiştii ori jandarmii în exerciţiul funcţiunii - să primească acuzaţii şi să le fie subminată autoritatea şi credibilitatea... iar prin solicitarea sa expresă ca procurorii să-i ancheteze pentru acţiunile lor de apărare şi ripostă în faţa protestarilor violenţi, Iohannis nu doar că-i umileşte pe oamenii legii, ci îi şi timorează. Comunicatul PSD

×