x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Noi vom pune un guvern ce începe să lucreze pentru români, nu împotriva românilor ca pesediştii

Iohannis: Noi vom pune un guvern ce începe să lucreze pentru români, nu împotriva românilor ca pesediştii

16 Oct 2019   •   20:51
Iohannis: Noi vom pune un guvern ce începe să lucreze pentru români, nu împotriva românilor ca pesediştii

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat miercuri Partidul Social Democrat, despre care a spus că a atacat justiţia, economia, investitorii, marile sisteme publice şi a susţinut că noul executiv va începe să lucreze pentru români.

„Voi şi cu mine suntem în război cu PSD şi o să îl câştigăm. Mai avem trei bătălii de dat: prezidenţialele, localele şi parlamentarele, după care facem România normală. Când vorbeşti de război e un lucru foarte serios. (...) Noi, voi şi eu, suntem oameni ai păcii, ai construcţiei, ai dezvoltării, noi dorim să ne implicăm pentru ţară, pentru români, dar în decembrie 2016 PSD a promis că va curge numai lapte şi miere, au promis românilor şi luna de pe cer şi când au ajuns la putere primul lucru - au început să atace justiţia. Cred că vă amintiţi filmul cu geaca roşie. Au continuat, au atacat economia, pe investitori, marile sisteme publice, într-un mod perfid, şi-au înşurubat prietenarii şi neamurile în funcţiile de conducere nu pentru că aceia ar fi fost oameni foarte buni acolo, fiindcă au fost foarte obedienţi. I-au pus acolo după carnetul de partid şi nu după cunoştinţă şi performanţă şi în acest fel pesediştii au început războiul împotriva României şi a românilor şi atunci cineva a trebuit să ia partea românilor şi asta am făcut noi, voi şi cu mine. Suntem în război cu PSD fiindcă ei i-au atacat pe români, au atacat România şi noi nu tolerăm aşa ceva. Acum suntem şi în competiţie fiindcă este campanie electorală şi noi mergem peste tot, spunem oamenilor ce vrem şi cum vrem să facem, noi vom pune un guvern care începe să lucreze pentru români, nu împotriva românilor ca pesediştii, noi vom pune un guvern care începe să reconstruiască România, nu să o demoleze ca pesediştii şi pentru asta avem nevoie să mai câştigăm aceste trei bătălii”, a afirmat Klaus Iohannis, la reuniunea PNL - filiala Vrancea, organizată la Casa de cultură a sindicatelor din Focşani.

El a explicat sloganul său de campanie – „România normală”.

„Cred că este normal ca Moldova să fie legată de ţară cu autostradă. Eu cred că pentru mulţi focşăneni şi vrânceni ar fi normal să îşi găsească aici de lucru, aici la ei acasă şi să nu fie nevoiţi să plece şi cred că pentru mulţi dintre voi şi multe familii din oraş şi din judeţ ar fi normal ca cei dragi să se întoarcă acasă într-o ţară în care instituţiile funcţionează pentru cetăţean, ar fi normal să se întoarcă acasă unde găsesc de lucru şi unde câştigă suficient pentru un trai decent. Eu cred că este normal pentru voi să trimiteţi copiii la o şcoală unde ştiţi că sunt bine păziţi şi bine educaţi şi cred că ar fi foarte normal să aveţi în oraş un mare spital unde sunteţi trataţi cu respect. Toate aceste lucruri după ce câştigăm alegerile le vom face împreună”, a spus Iohannis.

Președintele a mai precizat că marea schimbare în România se va produce doar atunci când românii votează PNL.

„Asta se va întâmpla inclusiv la parlamentare”, a mai declarat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis