x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis nu renunţă la funcţia de vicepremier: Cum să fac un pas înapoi? Aş fi de-a dreptul caraghios

Iohannis nu renunţă la funcţia de vicepremier: Cum să fac un pas înapoi? Aş fi de-a dreptul caraghios

13 Feb 2014   •   16:04
Iohannis nu renunţă la funcţia de vicepremier: Cum să fac un pas înapoi? Aş fi de-a dreptul caraghios
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Iohannis, a reafirmat joi faptul că nu va renunţa la poziţia de vicepremier şi ministru de Interne

Întrebat dacă ar fi dispus să renunţe la funcţia de vicepremier, dacă conservatorii renunţă, la rândul lor, la pretenţia de a avea un vicepremier, Klaus Iohannis a spus 'nu'.

"Nu, pentru că eu nu sunt acolo în calitate de Klaus Iohannis plus minus primar al Sibiului, ci sunt acolo ca şi desemnat al Partidului Naţional Liberal, pentru vicepremier şi ministru de Interne. Cum să fac un pas înapoi? Aş fi de-a dreptul caraghios. Dacă colegii mi-au dat votul şi m-au trimis acolo, fac un pas înainte şi doi înapoi? Nu se poate aşa ceva", a explicat Iohannis, potrivit Agerpres.

Acesta speră că negocierile se vor debloca şi 'cineva va suna până la urmă', pentru a se relua discuţiile.

"Cineva va suna până la urmă. (...) Pentru luni ar fi fost convocate Camerele reunite, dacă nu se convoacă, lumea se va întâlni şi se va stabili cel puţin o dată de continuare a discuţiilor. (...) Starea de instabilitate nu există. (...) Este o stare de tensiune", a caracterizat situaţia actuală politică Klaus Iohannis.

Deocamdată, potrivit prim-vicepreşedintelui liberal, negocierea dintre PNL şi PSD se poartă prin intermediul mass-media.

"Acum nu mai negociem faţă în faţă la masă, ci negociem prin semnale şi săgeţi transmise via media, la modul general, tv, ziare, internet", a mai spus Klaus Iohannis.

×