x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: O serie de măsuri guvernamentale arată o gravă lipsă de responsabilitate

Iohannis: O serie de măsuri guvernamentale arată o gravă lipsă de responsabilitate

29 Ian 2019   •   20:44
Iohannis: O serie de măsuri guvernamentale arată o gravă lipsă de responsabilitate

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că o serie de măsuri guvernamentale arată o gravă lipsă de responsabilitate, de seriozitate şi de viziune cu privire la mersul economiei şi a solicitat Executivului să înceteze experimentele fiscale.

"Eu îmi doresc o Românie cu o economie sănătoasă, o ţară bine guvernată, în care beneficiile de astăzi să nu se risipească mâine, iar măsurile luate astăzi să nu amaneteze viitorul generaţiilor viitoare. Din păcate, o serie de măsuri guvernamentale din ultima perioadă ne arată o gravă lipsă de responsabilitate, de seriozitate şi de viziune cu privire la mersul economiei noastre pe termen mediu şi lung. Am văzut cum fără consultări şi minime evaluări de impact, Guvernul a schimbat regimul fiscal pentru unele din cele mai importante domenii. Probabil că fără noile taxe şi impozite introduse prin OUG 114, pe care însă guvernanţii le-au negat continuu, bugetul pe anul în curs va fi resimţit constrângeri. Prin măsurile din ultimele zile ale anului trecut s-a pierdut şi bruma de încredere pe care investitorii o mai puteau avea în politica economică actuală", a spus şeful statului la recepţia organizată de Camera de Comerţ şi Industrie româno-germană la Palatul Parlamentului.

El a cerut Guvernului să "înceteze experimentele fiscale" şi să răspundă problemelor reale pe care mediul de afaceri le semnalează.

AGERPRES

×