x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, obligat de CCR să-i revoce pe Şova şi Stănescu

Iohannis, obligat de CCR să-i revoce pe Şova şi Stănescu

de Gabriela Antoniu    |    20 Dec 2018   •   14:50
Iohannis, obligat de CCR să-i revoce pe Şova şi Stănescu

Curtea Constituţională a admis ieri sesizarea Guvernului cu privire la existenţa unui conflict juridic între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce premierul Dăncilă a reclamat la Curte refuzul revocării miniştrilor Paul Stănescu de la Dezvoltare şi Lucian Şova de la Transporturi. Şeful statului e obligat să-i revoce pe cei doi, dar nu şi să accepte noile numiri.

În şedinţa de ieri, au fost audiate părţile, iar la scurt timp judecătorii CCR au luat şi decizia: “Preşedintele României urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru. Preşedintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris şi motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României cu privire la numirile în funcţia de ministru”, respectiv a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici în locul celor doi. Preşedintele Iohannis a anunţat ieri că va aştepta motivarea Curţii şi apoi va lua o decizie.

Curtea a amânat ieri pentru 16 ianuarie, pronunţarea pe sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din perioada 2009 şi 2016, pe sesizările lui Iohannis, ale PNL-USR şi ale ICCJ privind neconstituţionalitatea unor aspecte cuprinse în Legea privind declasificarea hotărârii CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI, numirile la conducerea ASF şi legea închisorii la domiciliu. 

 

 

×