x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Parteneriatul strategic dintre România și SUA este mai solid și mai dinamic decât oricând

Iohannis: Parteneriatul strategic dintre România și SUA este mai solid și mai dinamic decât oricând

10 Dec 2019   •   13:40
Iohannis: Parteneriatul strategic dintre România și SUA este mai solid și mai dinamic decât oricând

Parteneriatul strategic dintre România şi SUA este mai solid și mai dinamic decât în orice moment din istoria sa, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de decorare a ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce.

Şeful statului a subliniat că Hans Klemm, care urmează să îşi încheie mandatul la Bucureşti, a contribuit "extraordinar" la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi SUA.
"Este o ocazie solemnă în care confer cea mai înaltă decoraţie a statului român, dar este totodată o ceremonie dedicată prieteniei. Domnule ambasador, la acest moment în care misiunea dumneavoastră la Bucureşti se apropie de sfârşit, Parteneriatul strategic dintre România şi SUA este mai solid şi mai dinamic decât în orice moment din istoria sa. Marcarea, în 2020, a 140 de ani de relaţii diplomatice dintre ţările noastre are loc într-un context bilateral de care putem să fim mândri", a afirmat Iohannis.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iohannis