x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Pentru a ajunge la alegeri anticipate, trebuie să intrăm în criză profundă; nu-mi doresc aşa ceva

Iohannis: Pentru a ajunge la alegeri anticipate, trebuie să intrăm în criză profundă; nu-mi doresc aşa ceva

22 Iun 2017   •   16:40
  Iohannis: Pentru a ajunge la alegeri anticipate, trebuie să intrăm în criză profundă; nu-mi doresc aşa ceva
Sursa foto: presidency.ro

Alegerile anticipate sunt o soluţie prevăzută de Constituţie, dar pentru a se ajunge acolo trebuie să existe "o criză profundă", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, joi, la Bruxelles. 

"Alegerile anticipate sunt o soluţie prevăzută de Constituţie, dar, sigur, pentru a ajunge la alegeri anticipate trebuie să intrăm mai întâi într-o criză profundă şi eu, în niciun caz, nu-mi doresc aşa ceva. Dar, sigur, ele nu pot fi niciodată excluse şi, în fond, aici depinde foarte mult de voturile din Parlament", a declarat Iohannis la sosirea la sediul Consiliului European din Bruxelles. 

Şeful statutului a precizat că a văzut că "se fac tot felul de scenarii" în ţară. 

"Am văzut că în ţară se fac tot felul de scenarii. Tot felul de politicieni îmi dau sfaturi cum să numesc şi pe cine să numesc. În realitate, aceste lucruri, despre cine are sau nu o majoritate, se stabilesc prin vot, pur şi simplu. Majoritatea se stabileşte prin vot, în Parlament", a mai spus Iohannis. 

Întrebat dacă PSD şi ALDE au majoritate în acest moment, Iohannis a răspuns: "Asta o să vă spun în detaliu luni, după consultări".

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: iohannis anticipate