x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: PSD a acţionat din nou împotriva justiţiei şi a statului de drept

Iohannis: PSD a acţionat din nou împotriva justiţiei şi a statului de drept

19 Feb 2019   •   21:44
Iohannis: PSD a acţionat din nou împotriva justiţiei şi a statului de drept

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că prin ordonanţa de urgenţă privind modificarea legilor justiţiei PSD a acţionat din nou împotriva justiţiei şi a statului de drept.

"PSD a acţionat astăzi din nou împotriva Justiţiei şi a statului de drept, împotriva României şi a cetăţenilor. Guvernul PSD vrea să creeze prin ordonanţe de urgenţă un statut special pentru cei care au probleme în justiţie. Şi românii, şi liderii europeni ştiu că nu există nicio altă justificare pentru obsesia de a slăbi până la ineficienţă justiţia din România, în afară de interesele personale. România nu poate fi pusă la dispoziţia celor care vor să instaureze controlul politic asupra justiţiei", a scris Iohannis, marţi, pe Facebook.

Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care modifică legile justiţiei şi care se referă, printre altele, la delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public, a anunţat ministrul Tudorel Toader.

Potrivit ministrului, Executivul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, formarea profesională iniţială a judecătorilor şi a procurorilor, examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, stagiul şi examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi al procurorilor, a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii 317/2004 referitoare la Consiliul Superior al Magistraturii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: psd iohannis legile justitiei stat de drept