x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: PSD face campanie cu un discurs anti-european; penibil

Iohannis: PSD face campanie cu un discurs anti-european; penibil

14 Mai 2019   •   19:09
Iohannis: PSD face campanie cu un discurs anti-european; penibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că PSD face campanie cu un discurs anti-european şi a catalogat acest lucru drept ''penibil''.

"Este o grupare care se numeşte PSD. Din păcate, ei nu sunt aşa pro-europeni. (...) Iată că un partid începe să facă campanie cu un discurs anti-european. Penibil", a spus Iohannis, la lansarea celui de-al treilea volum al său "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa".

El a susţinut că euroscepticismul este un fenomen îngrijorător, arătând că acesta creşte din cauza unor politicieni ca cei din PSD, care promit "marea cu sarea şi pe urmă nu fac nimic".

Şeful statului a catalogat din nou guvernarea PSD drept una eşuată.

Potrivit acestuia, PSD nu a realizat nimic din ceea ce a promis, spitale sau autostrăzi. "Au promis mai mulţi bani şi au crescut unele salarii, între timp inflaţia a mâncat toţi acei bani. Iată o minciună şi acum umblă peste tot şi încearcă să spună că vinovat este Iohannis şi UE. Păi nu le este ruşine!", a adăugat Iohannis.

Şeful statului a menţionat că PSD "se ocupă de dosarele lui Dragnea să le rezolve şi ale altora ca el".

"Oamenii trebuie să meargă la vot, fiindcă este important să dăm un răspuns la referendum. (...) Hoţii s-au cocoţat în vârful statului. (...) Lucrurile se schimbă prin vot, iar dacă vrem schimbare mergem la vot", a arătat Iohannis.

La evenimentul desfăşurat la Ploieşti, preşedintele Iohannis a fost întâmpinat cu aplauze. Anterior, şeful statului a avut o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale din regiune la Primăria Ploieşti.

Iohannis a venit pe jos, alături de câţiva reprezentanţi ai autorităţilor locale, până la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde a avut loc lansarea cărţii sale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iohannis psd campanie