x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis reacționează după căderea Guvernului Orban și se pronunță pentru alegeri anticipate

Iohannis reacționează după căderea Guvernului Orban și se pronunță pentru alegeri anticipate

05 Feb 2020   •   18:46
Iohannis reacționează după căderea Guvernului Orban și se pronunță pentru alegeri anticipate

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca pentru joi partidele politice parlamentare la consultări, la Palatul Cotroceni, după căderea Guvernului Orban.

„Este nevoie de câţiva paşi politici. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine (n.r. - joi) la ora 12,00. Mâine seară, după ce voi termina toate consultările probabil că voi anunţa deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Președintele a declarat că moțiunea de cenzură este rezultatul frustrării PSD, care a pierdut guvernarea, și că, în acest moment, cea mai bună soluție este declanșarea alegerilor anticipate.

„Cred că este momentul să ne gândim un pic ce avem în spațiul politic. Vedem un guvern liberal care vine cu mult entuziasm, cu foate multă energie, pe un val popular pozitiv, confirmat de toate sondajele, un guvern care vrea să facă reforme, care vrea vină cu măsuri pentru România”, a spus Iohannis într-o declaraţie de presă făcută la Palatul Cotroceni

„De cealaltă parte, avem o majoritate pesedistă, frustrată pentru că a pierdut guvernarea, o majoritate care, evident, se va opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăți guvernarea de la noi din țară”, a precizat el, adăugând:  „Din cauza acestului PSD, acum Guvernul nu va mai putea continua reformele începute”.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis