x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis şi-a pus în cap Guvernul: Vom reacționa în consecință!

Iohannis şi-a pus în cap Guvernul: Vom reacționa în consecință!

de Gabriela Antoniu    |    11 Ian 2019   •   10:46
Iohannis şi-a pus în cap Guvernul: Vom reacționa în consecință!

Prin două scrisori trimise premierului Viorica Dăncilă, preşedintele Klaus Iohannis şi-a motivat ieri deciziile privind respingerea lui Ilan Launer, a Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici, propuşi la Ministerul Dezvoltării şi la Transporturi.

Klaus Iohannis arată într-una dintre scrisori că propunerile ca Lia Olguţa Vasilescu să ocupe postul de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, iar Mircea Drăghici să preia conducerea Ministerului Transporturilor “nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs". În ce de-a doua scrisoare, el susţine că a respins propunerea Olguţei Vasilescu la Transporturi deoarece nu are expertiza necesară gestionării acestui domeniu, iar a lui Ilan Laufer la Dezvoltare pentru că nu întruneşte condiţiile prevăzute de lege.

În replică, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a afirmat că niciuna dintre persoanele propuse nu se află în stare de incompatibilitate . “Răspunsul lui Klaus Iohannis este politicianist. Vom reacționa în consecință”, a precizat Greblă la Antena 3.El a anunţat ulterior că Guvernul că îi va propune tot pe Drăghici şi Vasilescu la Transporturi şi Dezvoltare.

Şi Lia Olguța Vasilescu a explicat că îndeplinește toate criteriile ocupării unei funcții de minstru și că nu există niciun fel de motiv de nelegalitate sau de incompatibilitate.Ea a mai spus că nu va acționa în vreun fel și că nu vrea să se victimizeze. „Intrăm într-un conflict instituțional declanșat într-o perioadă în care România chiar nu avea nevoie de un astfel de conflict”. 

 

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis