x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, speriat de o dezbatere cu Viorica Dăncilă. Se oferă Orban în locul lui

Iohannis, speriat de o dezbatere cu Viorica Dăncilă. Se oferă Orban în locul lui

de Ion Alexandru    |    13 Noi 2019   •   09:30
Iohannis, speriat de o dezbatere cu Viorica Dăncilă. Se oferă Orban în locul lui

Președintele Klaus Iohannis nu vrea să participe la nicio dezbatere de campanie cu oponentul său Viorica Dăncilă, preferând, contrar poziției sale din anul 2014, să stea departe de întrebările candidatului PSD. Mai mult, el susține că nu poate avea o discuție electorală cu un candidat al unui partid “care a guvernat împotriva românilor”. În schimb, se oferă premierul PNL, Ludovic Orban, să participe la aceste confruntări, în numele lui Klaus Iohannis.

Decizia să nu existe nicio dezbatere între finaliștii alegerilor prezidențiale a fost luată, luni seară, după o ședință a staffului de campanie al lui Klaus Iohannis. Dan Motreanu, care conduce campania președintelui în funcție, a subliniat că, în opinia PNL, “nu ar fi oportună o dezbatere cu Viorica Dăncilă, în așteptarea turului secund din 24 noiembrie”. Înaintea acestei ședințe, Klaus Iohannis a acuzat PSD de manevre electorale, pentru că insistă cu acest subiect.

Ieri, Viorica Dăncilă l-a lovit cu propriile arme pe contracandidatul său, atrăgându-i atenția, pe pagina sa de socializare, că fuge de dezbateri, “Cum e cu ’atitudinea arogantă’, domnule Iohannis? Ne mai explicați o dată cum e cu ‘dezbaterea electorală atât de necesară și așteptată de toți românii’?”, întreabă liderul PSD, referindu-se la o postare de-ale lui Iohannis din campania electorală prezidențială din anul 2014, când chiar actualul președinte îl soma pe Victor Ponta să participe, alături de el, la o dezbatere.

Atitudine duală

“Constat că domnul Victor Ponta își menține aceeași atitudine arogantă cu care ne-a obișnuit și în ceea ce privește organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare și așteptate de către toți românii interesați să afle proiectele celor doi candidați rămași în cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta nu poate decide singur detaliile și condițiile în care ar urma să se desfășoare o astfel de dezbatere electorală. Temele se stabilesc în mod firesc prin negociere de către echipele de campanie ale ambilor candidați intrați în turul doi și nu se transmit prin fax de către un candidat care a stabilit deja ordinea și conținutul întrebărilor. Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunțe de urgență la asemenea tertipuri și să aibă curajul să își asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu pornește cu un avantaj ilegitim. Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staffului meu pentru a stabili cât mai rapid condițiile de desfășurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înțelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României”, scria, tot pe Facebook, Klaus Iohannis, în 2014.

Salvat de… Ludovic

Premierul Ludovic Orban vine cu o propunere inedită. Să participe el, în locul lui Klaus Iohannis, la o confruntare electorală cu Viorica Dăncilă. “Pentru a discuta despre dezastrul pe care l-a făcut economiei în timpul guvernării PSD”. Spre după-amiază, Klaus Iohannis a revenit cu o postare pe contul său de socializare, încercând să justifice refuzul de a se confrunta cu Viorica Dăncilă. “Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim despre candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”, arată candidatul PNL la președinție.

 

×