x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis vrea desființarea acordului MAI-BOR. „Staţi acasă! Altfel, după Sărbători, vom avea înmormântări"

Iohannis vrea desființarea acordului MAI-BOR. „Staţi acasă! Altfel, după Sărbători, vom avea înmormântări"

15 Apr 2020   •   12:34
Iohannis vrea desființarea acordului MAI-BOR. „Staţi acasă! Altfel, după Sărbători, vom avea înmormântări"
Sursa foto: Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a declarat că urmează să poarte o discuție cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru a se reveni asupra acordului încheiat între MAI și BOR.

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită. Din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare. De ieri până astăzi au murit 20 de persoane. Nici vorbă de relaxare.”, a declarat șeful statului.

„Ca să fie foarte clar: Ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet – cuvântul de ordine este stați acasă!”, a adăugat acesta.

În legătură cu acordul dintre MAI și BOR, președintele Iohannis a afirmat că intențiile bune pot genera complicații. Astfel, urmează o discuție cu ministrul de Interne și premierul pentru revenirea asupra acestui acord.

„E regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se întâmplă și cu un așa-zis acord creat între MAI și BOR. Probabil intențiile sunt bune, dar nu s-a înțeles ce se dorește. Începe o ședintă cu premierul, alți miniștri. Voi solicita premierul Orban și ministrul de Interne să revină asupra acestui acord. Să găsească o formula care respect principiul stați acasă. Eu vă spun ce spune și OMS: Stați acasă! Altfel, după Sărbători, vom avea înmormântări.”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri, la ora 12:15, o declarație de presă, înainte de ședința pe care a convocat-o la Palatul Cotroceni cu reprezentanți ai Guvernului Orban. Întâlnirea are loc la o zi după ce președintele Iohannis le-a cerut românilor să stea acasă, inclusiv de Paște, în timp ce Marcel Vela a anunțat semnarea unui acord cu patriarhul Daniel prin care să fie împărțită lumina credincioșilor din toată țara de către polițiști și voluntari.

 

 

 

×