x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Caramitru, anchetat de Ministerul Culturii

Ion Caramitru, anchetat de Ministerul Culturii

de Ion Alexandru    |    01 Iul 2019   •   08:40
Ion Caramitru, anchetat de Ministerul Culturii
Sursa foto: DIANA OROS

Corpul de Control al Ministerului Culturii a demarat o anchetă cu privire la modul în care conducerea Teatrului Național din București cheltuiește fondurile acestei instituții și în legătură cu contractele încheiate. Anunțul a fost făcut, ieri, de către ministrul Culturii, Daniel Breaz, după ce Ion Caramitru le-a adresat acestora o scrisoare deschisă cu privire la criza prin care trece TNB.

 

Conform ministrului Daniel Breaz, Corpul de Control urmează să finalizeze verficările cu privire la modul în care fondurile Teatrului Național au fost cheltuite și în legătură cu contractele semnate sub administrația actorului Ion Caramitru. “O să prezentăm opiniei publice exact cum se cheltuiesc aceste fonduri. Nu este normal să acuzi că se dau afară zeci de artiști de la Teatrul Național. Este o firmă cu care nu știu de ce s-a semnat contractul”, a precizat, la Antena 3, Daniel Breaz.

Ion Caramitru acuză, într-o scrisoare deschisă, că TNB se îndreaptă cu viteză spre faliment, atrăgând atenția că nu mai sunt bani pentru plata actorilor. În urma anunțului lui Caramitru, mai mulţi actori au anunțat proteste în faţa Guvernului. Aproximativ 54 de colaboratori ai Teatrului Naţional nu mai pot primi banii, iar conducerea instituţiei apreciază că este pentru prima dată când nu mai poate permite ferm decât o singură premieră consumatorilor de teatru, care așteaptă ca stagiunea să reînceapă în septembrie.

Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din București se află, în acest moment, la limita supraviețuirii artistice, pe motivul unor restrângeri bugetare. Directorul Ion Caramitru a încercat să explice care sunt motivele pentru care instituţia este nevoită, pentru moment, să-și limiteze activitățile. Printre acestea se află și faptul că “toate cheltuielile prevăzute a fi făcute lunar pentru utilități - căldură, apă, aer condiționat -, pentru firmele care asigură mentenanța pe diferite domenii, pentru pază, pompieri, curăţenie etc. se efectuează din bugetul prevăzut la capitolul «Bunuri și servicii»”.

 

 

×