x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Cristoiu, alias Colombo

Ion Cristoiu, alias Colombo

de Gabriela Antoniu    |    08 Dec 2007   •   00:00

Reputatul editorialist şi analist politic Ion Cristoiu a primit ieri din partea Asociaţiei Naţionale a Detectivilor din Romănia "Diploma de excelenţă" pentru cel mai bun jurnalist de investigaţii şi pentru calităţi autentice de detectiv.

După ce a fost declarat marcă notorie şi unul dintre cei mai fideli cititori al Bibliotecii Academiei, reputatul editorialist şi analist politic Ion Cristoiu a primit ieri din partea Asociaţiei Naţionale a Detectivilor din Romănia "Diploma de excelenţă" pentru cel mai bun jurnalist de investigaţii şi pentru calităţi autentice de detectiv.

II LIPSEŞTE TRABUCUL. Deşi nu se aştepta la o asemenea distincţie, Ion Cristoiu mărturiseşte că un analist politic este mai intăi de toate un detectiv, pentru că in spatele fiecărui gest politic se ascunde un mister pe care trebuie să-l dezlege. Şi aceasta nu ar fi singura asemănare cu munca de detectiv, Ion Cristoiu fiind comparat cu celebrul Colombo, pentru că işi ia invitaţii la intrebări in emisiunile la care este invitat sau le realizează. Ba chiar şi celebra şi nelipsita sa vestă il aduce mai aproape de faimosul detectiv. Ii lipseşte doar trabucul. Şi asta doar pentru că nu poate să fumeze in studio. De altfel, la primirea diplomei, Ion Cristoiu s-a adresat audienţei arătănd că intre detectivi şi el există o mare asemănare: "Ei nu arată a detectivi, iar el nu arată a jurnalist". Chiar şi aşa, Cristoiu a fost singurul ziarist, care a primit insigna şi diploma de excelenţă din partea Asociaţiei. Nu a primit (incă) propunerea de a deveni membru al Asociaţiei Naţionale a Detectivilor din Romănia. "Am renunţat să mai merg azi la Biblioteca Academiei tocmai pentru a primi această diplomă care vine din partea unor profesionişti. E mai importantă chiar decăt titlul de jurnalistul anului", ne-a declarat Cristoiu.

×
Subiecte în articol: politic cristoiu