x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu: "Boc nu este vătaful coaliţiei"

Ion Iliescu: "Boc nu este vătaful coaliţiei"

30 Sep 2009   •   00:00

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că propunerile de mediere a conflictului între PSD şi PDL pe tema MAI, venite de la Traian Băsescu, sunt "jignitoare", iar dacă preşedintele mai vrea să existe coaliţia PDL-PSD nu poate decât să respingă revocarea lui Dan Nica.



Preşedintele de onoare al PSD a afirmat, referindu-se la noul termen oferit de premier PSD pentru aplanarea conflictului legat de revocarea lui Dan Nica din funcţia de ministru, că Emil Boc "nu este vătaful coaliţiei".

"Emil Boc nu este vătaful coaliţiei, el este parte a coaliţiei. Dacă nu există respect reciproc, nu poate exista conlucrare în coaliţie. Păi cum îşi permite domnul Boc să nu aibă nici măcar o discuţie cu Nica, să vadă care sunt problemele? Decide el ca vătaful că îl va înlătura pe partenerul lui ? Este inacceptabil, nimeni cu mintea întreagă nu poate accepta într-un parteneriat ca celălalt să facă pe vătaful, să îi tragă un şut în fund şi apoi să întoarcă şi cealaltă parte", a declarat Iliescu.

El a spus, referindu-se la cele două propuneri avansate de Băsescu pentru aplanarea conflictului între PSD şi PDL, că acestea nu sunt variante de luat în calcul.

"Coaliţia nu este a domnului Băsescu, este a celor două partide", a adăugat el. Iliescu a catalogat drept "jignitoare" propunerile preşedintelui şi a afirmat că singurul lucru pe care Băsescu îl poate face dacă mai doreşte funcţionarea coaliţiei este să îi dea înapoi premierului propunerea de revocare a lui Nica şi să refuze să o semneze.

"Aşteptăm să vedem ce semnal dă şeful statului şi dacă semnează propunerea de revocare atunci este clar, devine parte alături de domnul Boc la torpilarea coaliţiei", a spus el.

Iliescu a subliniat, răspunzând unor întrebări, că, dacă PDL, Boc şi Băsescu doresc funcţionarea în continuare a coaliţiei, singura soluţie este "să se revină la starea iniţială" dinaintea propunerii de revocare a lui Nica, informează Mediafax.

Preşedintele de onoare a mai afirmat că, până la un răspuns al lui Băsescu la propunerea de revocare a lui Nica, miniştrii social-democraţi şi chiar ministrul Internelor sunt încă în funcţii şi, prin urmare, vor merge la şedinţa de guvern de miercuri. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic