x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu: "Cainii latra, caravana trece"

Ion Iliescu: "Cainii latra, caravana trece"

19 Noi 2004   •   00:00

POLITIC
INDIFERENT - Ion Iliescu nu se mai emotioneaza la ce scrie presa despre el Presedintele Ion Iliescu spune ca nu-l mai emotioneaza ceea ce scrie presa despre el, in special "bazaconii", "fleacuri", deoarece "cainii latra, caravana trece".
GABRIELA ANTONIU

Click pentru a mari imaginea
NEMUL}UMIRI. Ion Iliescu a criticat din nou guvernarea plin` de „succese" a regimului Constantinescu
Aflat ieri la Campina, presedintele Iliescu a precizat intr-o intalnire cu pensionarii ca in prezent nu mai sunt lozincile primitive de la inceputul anilor ’90, cum ar fi "Iliescu- nomenclaturist", desi mai sunt ziaristi care exerseaza aceste teme, gen "Iliescu-KGB".

El a precizat ca un cotidian central a prezentat stenograma unei discutii tÃşte-Ã -tÃşte pe care a avut-o cu Mihail Gorbaciov in 1991. "Cum puteau sa scrie ce am discutat, daca a fost o discutie intre patru ochi?", a afirmat Ion Iliescu. El a catalogat aceste subiecte drept "bazaconii". "Se tin de fleacuri, mahala ordinara pusa pe paginile ziarelor", a adaugat presedintele Iliescu.

Seful statului a precizat totodata ca s-a obisnuit cu ziaristii. "Am experienta de 15 ani. M-au frecat in fel si chip. Pe mine nu ma mai emotioneaza. Vorba aceea: "Cainii latra, caravana trece", asa ca sa ne vedem noi de treaba", a mai spus Ion Iliescu.

PORTRET. El a mai afirmat ca acela care va fi ales sef al statului la alegerile din 28 noiembrie trebuie sa fie "un om cumpanit". Ion Iliescu a precizat ca face parte din generatia celor care sunt pensionari, avand in vedere ca in martie 2005 va implini 75 de ani. El a adaugat ca vine generatia celor de 50 de ani, dar ca acestia sunt "fel si fel de oameni", care au cultura diferita, caractere, experienta si temperamente diferite. "Sa judecam cu toata luciditatea. Sa nu ne lasam invinsi de sentimente. Cel pe care il punem in fruntea tarii sa fie om cu mintea limpede, om cumpanit" si care sa se priceapa atat la relatiile interne, cat si la cele externe, le-a declarat seful statului pensionarilor.

FARA INDEMNURI. Presedintele Ion Iliescu a adaugat ca nu le spune sa voteze cu cineva anume, precizand insa ca el candideaza pe listele PSD la Bucuresti. Seful statului i-a indemnat insa sa chibzuiasca, sa judece cu luciditate ceea ce s-a intamplat in cei 15 ani care au trecut de la revolutia din decembrie ’89 .
×
Subiecte în articol: politic iliescu ion