x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu susţine că România nu poate avea "o democraţie funcţională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic"

Ion Iliescu susţine că România nu poate avea "o democraţie funcţională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic"

15 Oct 2018   •   13:37
Ion Iliescu susţine că România nu poate avea "o democraţie funcţională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic"
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Update: Ion Iliescu 

„Intervenția mea ”nimicitoare”, dacă am înțeles bine, este doar un colaj din discursul rostit la Congresul PSD din 2015! Poziția exprimată atunci nu este o noutate. Și acum aș spune exact aceleași lucruri în fața conducerii colective a PSD”, a spus Ion Iliescu în poziția publicată pe blogul său.

„Ca urmare, cer, în virtutea dreptului la replică, televiziunilor care au generat și răspândit știrea falsă, să facă precizările cuvenite. Și, dacă nu cer prea mult, să mă anunțe și pe mine despre ce am spus, sau am făcut, deși n-am spus și n-am făcut.”

Fostul preşedinte al PSD Ion Iliescu a atras atenţia, luni, asupra faptului că România nu poate avea "o democraţie funcţională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic". 

Fostul lider social-democrat a scris pe blogul său că "România are nevoie de stabilitate, de o guvernare coerentă, la rândul ei, responsabilă şi, mai ales, de consolidarea democraţiei". 

"Repet ce am spus nu o dată: nu poţi avea o democraţie funcţională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic. Este momentul să redeschidem canalele de comunicare, să reluăm dialogul între forţele politice şi cu societatea civilă", se arată în postarea lui Iliescu. 

Totodată, fostul preşedinte subliniază că PSD ar putea pierde coerenţa politică, "dacă mai mizează însă pe abordarea conflictuală a problemelor interne". 

"Nu am încurajat niciodată conducerea conflictuală, indiferent că este vorba despre partid, sau despre instituţiile statului. Abordarea critică a realităţii nu înseamnă atac la cineva. Înseamnă realism şi exprimă dorinţa de a rezolva probleme, nu de a crea altele noi. PSD nu reprezintă, prin problemele pe care le are, excepţia pe scena politică actuală. De fapt, este printre puţinele forţe politice care mai păstrează un minim de coerenţă în acţiunea şi în proiectele sale. Dacă mai mizează însă pe abordarea conflictuală a problemelor interne, va pierde şi această minimă coerenţă", a mai scris Ion Iliescu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ion iliescu