x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Sturza: Nu mă interesează politica peste Prut. Eu rămân legat de România.

Ion Sturza: Nu mă interesează politica peste Prut. Eu rămân legat de România.

de Ovidiu Ciutescu    |    20 Aug 2009   •   00:00
Ion Sturza: Nu mă interesează politica peste Prut. Eu rămân legat de România.
Sursa foto: unimedia.md/

Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, nu este interesat de o relansare a carierei politice peste Prut. Sturza, apreciat de unii lideri politici şi de opinie drept un eventual candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, mai afirmă că nu este interesat de postul de şef al statului. Fostul demnitar, până de curând membru în structurile de management ale Rompetrol, spune în Jurnal de Chişinău că are două priorităţi: Intergrarea în România şi băiatul său! Student în Anglia, Sturza junior, ştie despre români că sunt o naţie de hoţi şi de ţigani!



Fostul politican este convins că economia românească "va atinge punctul de minim la finele anului, apoi va începe să îşi revină", motiv pentru care  va reveni la conducerea fondului de investiţii pe care îl deţine, cu un capital de zeci de milioane de euro la dispoziţie: "Îmi reactivez oficiile din Moscova, Chişinău, Bucureşti, mai nou-Viena, dar vreau să trăiesc până la urmă experienţa de la Bucureşti, în sensul revenirii în spaţiul românesc". Sturza este decis să se mute cu toată familia la Bucureşti, ocazie cu care fiul său va afla că această ţară nu este formată doar din ţigani şi cerşetori. " Îmi aduc familia, băiatul la practică în România. El studiază în Anglia, dar l-am adus la practică în România, ca sa-l fac român. Pentru că el ştia de România doar din mass-media engleză: ţigani, hoţi, urâţi, şi acum el descoperă România şi este foarte fascinat. Oameni foarte simpatici, o ţară foarte frumoasă, foarte primitoare. Acesta e tot un proiect de-al meu: să îi fac pe copiii mei români", a mai spus fostul diplomat.

Născut în 1960, Ion Sturza a fost în anul 1999 prim-ministru al Republicii Moldova. În prezent, singura legătură oficială cu viaţa publică din Moldova este aceea că este preşedintele Asociaţiei pentru Politică Externă din Moldova.  Guvernul Sturza a fost apreciat, inclusiv de experţi străini, drept un guvern reformator şi - potrivit mai multor aprecieri - a avut cea mai bună imagine în exterior din istoria ţării.

×