x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Jean-Claude Juncker: Sunt convins că înainte de finalul mandatului acestei Comisii vom fi primit România în Schengen

Jean-Claude Juncker: Sunt convins că înainte de finalul mandatului acestei Comisii vom fi primit România în Schengen

05 Dec 2018   •   15:51
Jean-Claude Juncker: Sunt convins că înainte de finalul mandatului acestei Comisii vom fi primit România în Schengen

Pentru prima dată, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a spus că România poate deveni membră a Spaţiului Schengen în 2019. ”Rămân convins că înainte sfârșitului mandatului acestei Comisii (n.red. - mai 2019) vom fi primit România în Schengen”, a declarat şeful Executivului european, la întrevederea cu premierul român, Viorica Dăncilă, la Bruxelles.

Jean-Claude Juncker și Viorica Dăncilă au susținut o declarație de presă comună, după întâlnirea de la Bruxelles.

”Am constatat că Guvernul României este bine pregătit pentru președinție. Este un moment deosebit, pentru că la 1 ianuarie România va fi fost membră de 12 ani” a spus declarat Jean-Claude Juncker. ”Președinția austriacă va finaliza mai multe dosare, dar o să îi rămână mult de lucru președinției române, într-o perioadă scurtă. Rămân cam patru luni utile, dar am văzut astăzi cât de bine sunt pregătiți miniștrii în domeniile lor și sunt convins că România va reuși să finalizeze un număr mare de dosare” a precizat președintele Comisiei Europene.

Sursa: Antena 3

×