x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Judecătorii îl aşteaptă pe Ghiță la portiţă

Judecătorii îl aşteaptă pe Ghiță la portiţă

de Georgiana Ionita    |    07 Dec 2016   •   19:20
Judecătorii îl aşteaptă pe Ghiță la portiţă
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Instanța supremă a decis ieri începerea judecării pe fond în dosarul în care deputatul PRU Sebastian Ghiță este acuzat de corupţie alături de foștii șefi ai Curții de Apel Ploiești Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă, fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, Viorel Dosaru și fostul șef al Direcției Generale Anticorupție Prahova, Constantin Ispas.

 

În plină campanie electorală, deputatul PRU Sebastian Ghiță a primit un nou croşeu din partea Justiției. Magistraţii Instanței supreme au decis ieri că ÎCCJ a fost legal sesizată cu rechizitoriul trimis de procurorii DNA Ploieşti pe 28 iunie în cazul lui Ghiţă. De asemenea, judecătorii au stabilit legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi au dispus începerea judecării dosarului. Tot ieri au fost respinse contestaţiile depuse de avocaţii lui Ghiţă, dar și cererile şi excepţiile invocate de fostul șef al Curții de Apel Ploiești Liviu Tudose. Decizia magistraților este definitivă, astfel că urmează să se stabilească primul termen de judecată. Totodată, judecătorii au decis menținerea măsurii control judiciar pe cauțiune și interdicţia de a părăsi ţara, atât pentru Sebastian Ghiță, cât și pentru Liviu Tudose. Deputatul PRU este acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, şantaj, spălare de bani, folosirea de informaţii nepublice sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, precum şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Potrivit DNA, “faptele respective au fost comise în contextul în care, pe de o parte, deputatul Ghiţă Sebastian Aurelian avea interesul să protejeze două persoane implicate în activitatea infracţională ce făcea obiectul anchetei, iar pe de altă parte, avea personal interese de natură financiară la mai mulţi agenţi economici supuşi anchetei”.

 

Sebastian Ghiță candidează pentru un nou mandat de parlamentar, fiind al doilea pe lista PRU Prahova pentru Camera Deputaților.

 

Anchetat în mai multe dosare de corupţie, Sebastian Ghiţă promite că PRU va impune amnistia penală dacă va ajunge la guvernare.

×