x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Aşteptăm de la preşedintele Iohannis o acţiune fermă în următorii cinci ani

Kelemen Hunor: Aşteptăm de la preşedintele Iohannis o acţiune fermă în următorii cinci ani

24 Noi 2019   •   22:08
Kelemen Hunor: Aşteptăm de la preşedintele Iohannis o acţiune fermă în următorii cinci ani

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că aşteaptă de la preşedintele Klaus Iohannis o acţiune fermă în următorii cinci ani în ceea ce priveşte o serie de domenii importante, cum ar fi educaţia sau infrastructura.


Duminică, într-o conferinţă de presă organizată după anunţarea rezultatelor exit-poll, el şi-a exprimat speranţa că, în următorii cinci ani, preşedintele se va orienta mai mult spre viitor şi spre problemele societăţii la modul general şi că va avea priorităţile foarte bine conturate pentru societatea din România.

Liderul UDMR a menţionat că prezenţa slabă din judeţele cu populaţie maghiară era una de aşteptat, pentru că niciunul dintre candidaţi nu a avut mesaje coerente şi orientate spre această comunitate.

"Prezenţa a fost una bună, nu pot să spun că a fost una extraordinară. (...) E important din acest punct de vedere cu ce mandat, cu ce legitimitate va merge mai departe preşedintele. În judeţele Covasna, Harghita, Mureş, prezenţa a fost mai scăzută, aşa cum era de aşteptat, ca şi rezultatul final. Noi ştiam că va fi o prezenţă scăzută, pentru că niciunul dintre candidaţi nu a avut mesaje coerente şi o strategie politică şi mesaje politice spre comunitatea maghiară. Dar în ultimele zile au cerut voturile maghiarilor şi, după această perioadă de cinci ani de zile, sigur, maghiarii mai mult au rămas acasă. A fost mesajul lor. (...) Sigur, noi aşteptăm - în această perioadă de cinci ani de zile care e în faţa noastră - de la preşedintele Iohannis o acţiune fermă în ceea ce priveşte educaţia, în ceea ce priveşte infrastructura, problemele mari ale societăţii", a susţinut Kelemen Hunor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor