x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Autonomia maghiarilor se va realiza la un moment dat. Constituţia poate, şi va fi amendată

Kelemen Hunor: Autonomia maghiarilor se va realiza la un moment dat. Constituţia poate, şi va fi amendată

18 Aug 2012   •   18:21
Kelemen Hunor: Autonomia maghiarilor se va realiza la un moment dat. Constituţia poate, şi va fi amendată

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat cu prilejul unei vizite efectuate in judetul Covasna, ca autonomia dorita de comunitatea maghiara nu inseamna "secesiune" si nu este indreptata impotriva unitatii statului roman, informeaza Agerpres. El a adaugat ca, potrivit Constitutiei acest deziderat nu poate fi realizat, "insa legea fundamentala poate fi modificata".

"Constitutia poate fi amendata, va fi amendata. Autonomia nu este impotriva statului roman si nu este impotriva statului unitar (...) Autonomia nu inseamna secesiune, autonomia este o doleanta a comunitatii maghiare care la un moment dat se va realiza", a spus Kelemen Hunor.

Referindu-se la vizita presedintelui suspendat Traian Basescu in judetul Covasna, presedintele UDMR a precizat ca nu s-a intalnit cu acesta si a aratat ca ar fi bine ca si alti politicieni sa vina in zona pentru a-i cunoaste pe maghiari si pentru a intelege ca acestia nu sunt "dusmanii Romaniei".

La invitatia Consiliului Judetean Covasna, Kelemen Hunor a participat sambata la inaugurarea DJ 121 Targu Secuiesc-Covasna, care a fost reabilitat din fonduri europene.

Agerpres

×